Učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar osvojili srebro i broncu na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills 2024.

Učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar osvojili srebro i broncu na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills 2024.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 13. do 15. svibnja 2024. godine u Zagrebu je organizirala Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024.

Unatoč jakoj konkurenciji učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar postigli su zavidne rezultate i osvojili srebro i broncu u dvije discipline. U disciplini Slastičarstvo učenica 3.h razreda, Zara Vrlika pod vodstvom mentora Josipa Vrsaljka osvojila je 2. mjesto, a u disciplini Kuharstvo učenik 3.d razreda, Luka Ožaković pod vodstvom mentora Mirka Poljaka osvojio je treće mjesto. Također, u disciplini Poslovanje recepcije hotela učenik 4.g razreda, Joshua Župnek pod vodstvom mentorice Tanje Meštrić Molnar osvojio je 11. mjesto.

Worldskills Croatia natjecanja ujedno su i platforma za povezivanje strukovnog obrazovanja i gospodarskih subjekata te kao takva posjeduju veliki potencijal da budu vrijedan alat u promociji i osvještavanju važnosti strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Osim natjecanja WorldSkills 2024, naši su učenici u petak, 10. svibnja 2024.  sudjelovali na nacionalnoj razini kviza znanja i kreativnosti Mreža čitanja za srednje škole s temom U mreži odrastanja. U kvizu znanja sudjelovalo je ukupno 294 učenika, među kojima su bile dvije naše učenice – Laura Ninčević iz 3.c razreda, s osvojena 54 boda i Terezija Meštrović iz 2.c razreda, s osvojenih 47 bodova od ukupnih 75. Učenice je za kviz pripremala mentorica Danijela Riger Knez. Mreža čitanja nacionalni je projekt za poticanje čitanja i kreativnosti za srednje škole, a cilj je motivirati učenike na čitanje književnih djela i razvijanje ljubavi prema čitanju.

Također, učenica 4.c razreda naše škole, Ema Zubčić, sudjelovala je na 30. Državnom natjecanju iz njemačkoga jezika, koje se održavalo od 10. do 12. travnja 2024. u OŠ Antuna Kanižlića u Požegi. Učenica je osvojila 4. mjesto u svojoj kategoriji, a mentorica joj je bila Maja Manda Pinjatela.

Ponosimo se uspjesima naših učenika i njihovih mentora koji su sudjelovali na natjecanjima i još jednom pokazali velik i ustrajan rad i uspjeh naše škole. Čestitke svim sudionicima! – izvijestila nas je Kristina Lončar, strukovna učiteljica/mentorica Slastičarstva Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar. Naša čestitka!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...