ZADAR – DINAMO Marko Ramljak: “Moramo izbjeći egal završnicu!”

Kako odmiče svibanj raste uzbuđenje među onima koji u Zadru žive košarku, a takvih je puno: do kraja mjeseca, ostvare li se svi snovi, zadarski košarkaši obranit će naslov prvaka, no do tog dana je puno izazova, a prvi je već u ponedjeljak, kada u dvoranu “Krešimir Ćosić “stiže  – Dinamo Zagreb.

Ocjena kako se radi o „jako neugodnoj momčadi“ ovog puta nije fraza, jer je riječ o suparniku koji je itekako znao zagorčati život Zadranima. U veljači je na Višnjiku Zadar slavio 77:73 nakon što je u 12. minuti zaostajao 18 poena (13:31), a sjetimo se kako je prošle godine u četvrtfinalu na svom parketu izjednačio na 1:1, da bi i u majstorici na Višnjiku u prvim minutama opasno priprijetio. Ove godine imaju jaču momčad nego prošle, a vodi ih hrvatski izbornik Josip Sesar.

– Dinamo je dosta iskusna momčad s puno prekaljenih igrača, u čemu prednjače Novačić i Kraljević, imaju i dosta energije u Brzoji, Mikšiću… Ne iznenađuje me što su u polufinalu, to je nekako i očekivano s obzirom na roster. U provom dijelu prvenstva, pa i prošle godine, imali smo dosta teške utakmice s njima, vjerujem da će biti zanimljivo i sada. Druga je priča, krenuo je playoff i vjerujem da ćemo biti na višoj razini nego u prošlim susretima, kaže uoči utakmice, kapetan Marko Ramljak.

Kako Dinamo „melje“ protivnika dobro je pokazala druga utakmica četvrtfinalne serije, u kojoj su „plavi“ deklasirali Cedevitu Junior rezultatom 102:71. Uđu li Novačić, Brzoja i Novačić u seriju, jako ih je teško braniti.

Jasno je da će u obrani Zadar prije svega morati zatvoriti neku seriju vanjskih šutova koja bi mogla odvesti utakmicu na drugu stranu. U napadu…

– Nastojat ćemo ono što radimo dobro, što više trčati, s puno energije, jakom obranom i laganim poenima kako bismo izbjegli egal završnicu i ostvarili pobjedu pred domaćom publikom.  Imamo tu kvalitetu, ako uđemo dobro od prve sekunde napravit ćemo to kako treba, istaknuo je Ramljak.

Utakmica se igra u ponedjeljak, 13. svibna s početkom u 20.30 sati, uz izravan prijenos na MAXSport televiziji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...