Zbog požara u autobusu koji je prevozio školsku djecu Miro Bulj traži ostavku ministra Olega Butkovića i župana Blaženka Bobana

Saborski zastupnik i Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj revoltiran današnjim događajem u Obrovcu Sinjskom gdje se zapalio autobus koji je prevozio školsku djecu iz tog mjesta u Sinj pozvao je vlasnika tvrtke Matu Jujnovića i župana Splitsko – dalmatinskog Blaženka Bobana da daju ostavke  te najavio kako će osobno stati ispred autobusa koji,  kako je istaknuo, neće izaći s kolodvora dok institucije ne odrade svoj posao.
„Fala Bogu i Gospi Sinjskoj što nitko nije nastradao. Da nije bilo brze intervencije vozača tko zna što bi bilo. Svaki tjedan gori jedan autobus. Postavlja se pitanje što radi Splitsko-dalmatinska županija?! Kao Gradonačelnik poslao sam bezbroj dopisa i u nebrojeno puta upozoravao, Inspektorat je u Sinju postavio i prometnog inspektora koji ništa ne radi. Pitam se što rade oni, ne samo da su dozvolili da nas opljačka Mate Jujnović i da Promet Makarska preuzme naš kolodvor nego je Županija dopustila da u ovim karampalinama starijima od Mojsijeve šlape prevoze našu djecu. Zamislite roditelje koji u ovakve autobuse upućuju svoju djecu. Bezbroj puta sam upozoravao ministarstvo da su ugrožena djeca i njihovi životi, da roditelji mole Boga da im se djeca živa vrate iz škole i ne samo to, često autobusi i ne dolaze po djecu i upravo to županija i ministarstvo financiraju i daju im koncesije…
Kao gradonačelnik sam napravio sve za svoje studente kako ih ne bi prevozio ovaj prijevoznik, ali na školski prijevoz ne mogu utjecati jer nije u mojoj nadležnosti nego u nadležnosti HDZ-a i Županije. Autobusima za prijevoz školske djece koncesiju daje Splitsko-dalmatinska županija, a ne Grad Sinj“, rekao je Miro Bulj i dodao kako je Grad Sinj poslao županu Blaženku Bobanu i njegovoj „velikoj ekipi“ da plate pola milijuna kuna nerentabilnih linija jer su uništili javni prijevoz u Sinju. Pokušao je, rekao je Bulj nabaviti nove autobuse:
„Kroz ITU mehanizam pokušao sam da Grad Sinj kupi nove autobuse za djecu, proširili smo djelatnost naše tvrtke, međutim, nemamo kolodvor jer su ga dali Mati Jujnoviću, a kolodvor je sve osim kolodvora. Da, s tim je upoznato državno odvjetništvo od 2006. godine jer sam ga ja obavijestio i osobno podnio kaznenu prijavu. Nitko ništa ne poduzima!
Znam da je interesantnija tema hoće li DP glasati ZA ili PROTIV i jeli se dogovorio s HDZ-om ili ne. Ne brinite, dogovorit će sve, ali ovo što se događa u Sinju je način života ljudi.
Javno pozivam ministra Butkovića da zajedno s županom Bobanom da ostavku zbog nečinjenja.
„Ovo nije ruganje i nije šala, istina je da Mate Jujnović radi u Splitsko-dalmatinskoj županiji što god želi, a u tome mu pomaže župan Blaženko Boban – to je naša stvarnost.
Osobno ću stati ispred ovih autobusa koji više neće izaći s kolodvora ako nadležne institucije ne odrade svoj posao i ako netko ne završi zbog ovoga u zatvoru“, zaključio je Bulj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...