ŽENAVA Pag predstavio bogatstvo kojim se ponosi – sir, sol, čipku, tradiciju i ljepotu svog grada i otoka

Na poziv Stalne misije RH pri Uredu Ujedinjenih naroda i ostalim međunarodnim organizacijama u Ženevi prigodom obilježavanja Dana državnosti predstavio se Grad Pag u prekrasnom prostoru Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo sa sjedištem u Ženevi.
Pred više od dvije stotine uzvanika, diplomata i visokih predstavnika mnogih zemalja grad Pag je i ovaj put izvrsno predstavio svoje bogatstvo s kojim se ponosi – sir, sol, čipku, tradiciju i ljepotu svog grada i otoka.
Mnogobrojni posjetitelji uživali su u degustaciji paškog sira, baškotina, rafajola. Predstavljena im je i paška sol, umijeće šivanja paške čipke te paška narodna nošnja. Uz promotivne materijale, gosti su mogli uživati u ljepoti grada i otoka Paga putem promotivnih filmova na nekoliko ekrana.


Nazočne je pozdravio Gordan Markotić ispred Stalne misije RH pri Uredu Ujedinjenih naroda te posebno zahvalio Turističkoj zajednici Grada Paga i Gradu Pagu na sudjelovanju i pomoćI u ovom predstavljanju te predstavnicima koji su bili u Ženevi: gradonačelniku Paga Anti Fabijaniću, Vesni Karavanić, direktorici TZ Grada Paga, Martini Pernar Škunca, voditeljici marketinga Paške sirane, Nikolini Franušić Bajlo, predstavnici Solane Pag, djelatniku TZ Grada Paga Bernardu Maržiću, Mariji Buljanović koja je nosila pašku narodnu nošnju te čipkaricama Nedjeljki Oros i Ivanki Benzia.
Bilo je zaista lijepo vidjeti kako uzvanici uživaju u svemu što im je pripremljeno i s koliko zanimanja pitaju o baškotinima i rafajolima Benediktinskog samostana sv. Margarite, o paškoj soli dok je, kao i obično, najviše zanimanja bilo za paški sir. Divljenje je izazvala jedinstvenost paške čipke te njezin način izrade. Uzvanici su se divili ljepoti i posebnosti paške narodne nošnje i nisu se zaboravili fotografirati za uspomenu. Svi uzvanici su ponijeli i prigodan poklon kojeg im je osigurala Solana Pag.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...