BIT ĆE VESELO Vijećnici dobili pozive, na dnevnom redu izvještaj o radu gradonačelnika

Gradski vijećnici danas popodne dobili su pozive za 28. sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati 26. lipnja. Kao što smo i najavili prethodnih dana, prva točka dnevnog reda je Prijedog Proračuna Grada Zadra za 2024. te projekcije za 2025. i 2026. godinu, a druga je točka Prijedlog Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Zadra za 2024. godinu.

Nakon toga – naravno, ukoliko sve bude u redu i bez prekida sjednice – raspravljat će se o Prijedlogu višegodišnjeg plana uravnoteženja Proračuna za razdoblje do 2024.-2026. godine. Sljedi Prijedog Odluke utrošku komunalne naknade u ovoj godini, zatim gradnja i održavanje komunalne infrastrukture te prijedlog Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu, socijalnoj skrbi i zdravstvu te sportu i kulturi.

Nakon toga vijećnici bi trebali raspravljati o potrebama HGSS-a, osnivanju postrojbi Civilne zaštite, no jedna od najzanimljiivijih točki svakako je izvještaj o radu gradonačelnika Branka Dukića za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine.

Na dnevnom su redu tako ukupno 34 točke te ostaje vidjeti hoće li se o njima uopće moći raspravljati ili će, zbog rasprava o proračunu, opet doći do prekida ili bojkota sjednice od dijela oporbe kao što je bilo zadnji put kada su sjednicu napustili SDP-ovi vijećnici.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...