DAN ANTIFAŠIZMA Zadarski antifašisti i predstavnici SDP-položili vijence na spomenik palim borcima

Na Gradskom groblju Zadar, ispred spomenika palim borcima u Narodnooslobodilačkoj borbi, predstavnici zadarske Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Zadra na čelu s predsjednikom Miljenkom Letinićem te rukovodstvom Gradskog i Županijskog odbora SDP-a jutros su položili vijence u spomen poginulim borcima.

Uz nazočnost gradskih vijećnika, počast poginulima odali su i predsjednik Gradskog odbora Daniel Radeta, predsjednica Županijskog odbora Vedrana Mišković, bivši predsjednik ŽO-a Jure Zubčić te nekadašnji SDP-ov kandidat za gradonačelnika, zadarski ekonomist Ivo Bilić.

Naime, današnjim praznikom obilježava se spomen osnutka Prvog sisačkog partizanskog odreda, 22. lipnja 1941. godine, u šumi Brezovica kod Siska. Ovaj odred ujedno je i prva protuosovinska postrojba ustrojena na području tadašnje okupirane Hrvatske i Jugoslavije.

Iako su na polaganje vijenaca pozvani i predstavnici Grada Zadra, oni se ni ove godine nisu odazvali, o čemu nam je predsjednik Udruge, Miljenko Letinić, kazao:

Nikakav odgovor o tome hoće li doći ili neće nismo dobili. Vlast se ponaša kako hoće, kada su izbori obećavaju sve i svašta i kažu da su vlast svih građana, a kasnije rade po svome. Već godinama bojkotiraju polaganje vijenaca i kažu da ga neće polagati pod zvijezdu petokraku. Međutim, ne polažu ga petokraci, nego ljudima koji su svoj život dali za slobodu hrvatskog naroda. Prema tome, ne mogu se izvlačiti na to, poručuje Letinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...