DP POPUSTIO HDZ-U Pupovac ipak na čelu Odbora. Biloglav: Može, samo ukoliko taj odbor prebace u oporbu!

Premijer Andrej Plenković jučer je potvrdio da će predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac, biti predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava. Šef HDZ-a vjeruje kako njihov koalicijsko partner, DP, neće bojkotirati ovu odluku iako je poznato da domovinci Pupovca nikako nisu htjeli niti na čelu Odbora za nacionalne manjine.

Je li to DP ipak popustio HDZ-u, pitali smo člana Predsjedništva DP-a i predsjednika županijske organizacije, Damira Biloglava, koji nam je nedavno kazao kako je njihov stav po tom pitanju vrlo jasan i čvrst:

Nema šanse da Pupovac, ili bilo tko iz SDSS-a, ostane u vlasti, na bio kojoj razini! To je nešto što smo s HDZ-om iskomunicirali na samom početku jer to je i bio uvjet da se uopće pristupi daljnim pregovorima. Za nas je ta tema zaključena i tu više nema nikakve rasprave. A ima li HDZ ikakve obveze prema njima, vidjet ćemo, kazao nam je nedavno Biloglav, pojašnjavajući sada kako će se postaviti i oko Pupovčeva imenovanja na čelo Odbora za ljudska prava.

Imamo odbore koji tradicionalno pripadaju vladajućoj većini te one koji pripadaju oporbi. Nemamo ništa protiv toga da Pupovac bude predsjednik ili član bilo kojeg odbora koji pripada oporbi, ali ne dolazi u obzir da bude u odboru koji pripada saborskoj  većini. Njegovo bi imenovanje za nas stoga bilo moguće jedino na način da Odbor za ljudska prava iz vladajuće većine prebace u oporbu, poručuje Biloglav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...