ENIO MEŠTROVIĆ: “HNK Zadar nije legalno preoblikovan, a daje mu se toliki novac, Dukić će to morati objasniti!”

HNK Zadar jučer je na Stanovima pred 3 tisuće gledatelja izgubio od HNK Segesta Sisak – u uzvratnom susretu kvalifikacija za popunu 2.NL (treći rang) tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Zadrani će tako i sljedeće sezone, a treću godinu u nizu, igrati u četrvrtom rangu, 3.NL-jug.

Kontaktirali smo nezavisnog gradskog vijećnika Enija Meštrovića – kako bi prokomentirao ispadanje HNK Zadar u kvalifikacijama.

– Kao prvo, žao mi je što HNK Zadar nije prošao u viši rang – jer momci su igrali dobro. Druga stvar, što se financija tiče, taj klub još uvijek nije preoblikovan, dakle, tu definitivno ima grešaka u zakonu – na što smo upozoravali. Za sve ostalo morat će te pitati Branka Dukića – zato što su oni izvršna vlast koji su glasali da se tom klubu, koji još uvijek nije legalno preoblikovan – daje toliki novac, govori Meštrović i nastavlja:

– Dukić će na Gradskom vijeću morati objasniti zašto klub nije preoblikovan. Na to sam već upozoravao, zato što su mi ljudi koji su u sportu, ali i odvjetnici, rekli kako će to biti teško napraviti. 300 tisuća eura je novac koji je predviđen za omladinski pogon, i to je u redu, ali ne možete nekome dati 75 posto vlasništva – kako bio upravljao klubom koji još nije preoblikovan. Uz to daješ mu i cijelu infrastrukturu. Ako se jednog dana i napravi neki igrač – netko bi mogao mešetariti s time na račun onoga što ulaže Grad Zadar. Koliko vidim- ništa još nije uloženo u HNK Zadar, a i djeca su ispala iz Prve lige, nije zaboravio spomenuti ni ostale klubove s mlađim uzrastima:

– Koja je razlika između djece iz HNK Zadar i djece ostalih zadarskih klubova? Sve su to zadarska dica. Zašto bi samo jedan klub dobivao toliku pomoć – kad više-manje svi klubovi igraju isti rang natjecanja. Spomenut ću Abecedu sporta, Arbanase, Zaru – sve su to klubovi istog ranga, a zakinuti su od Grada. Po čemu je to omladinski pogon HNK Zadar zaslužio više novca, zaključuje Meštrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...