GRBINOVA OSTAVKA Radeta otkriva svog favorita: Vrijeme je za ženu na čelu SDP-a, Mirela Ahmetović najbolji je izbor

Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, danas je izjavio da se na unutarstranačkim izborima neće kandidirati za predsjednika stranke. Očekivani je ovo rezultat njegove najave iz predizirne kampanje u kojoj je izjavio kako će dati ostavku ukoliko njihova koalicija ne formira Vladu. S obzirom da se to nije dogodilo, Grbin je ispunio obećanje te danas i najavio odlazak s mjesta šefa SDP-a.

Ovaj je potez bio očekivan, stoga se već kalkulira o nekoliko imena koja će se boriti za njegovo mjesto. Spominju se  Siniša Hajdaš Dončić, Mirela Ahmetović, Tonino Picula, Biljana Borzan, no među njima zasad nije Zadranka Sabina Glasovac.

Član Glavnog odbora stranke i predsjednik zadarske organizacije, Daniel Radeta, kaže kako je vrijeme za ženu na čelu stranke te otvoreno kaže tko je njegov favorit – Mirela Ahmetović.

Vrijeme je da ženska ruka preuzme stranku, a iako se spominje Biljana Borzan, nisam siguran da ona ima ambicije preuzeti stranku s obzirom da je zastupnica u Europskom parlamentu, a jednako tako mislim da to ne zanima ni Sabinu Glasovac. Po meni je Mirela Ahmetović najbolji izbor za predsjednicu stranke, no vidjet ćemo tko će se sve kandidirati i na razini gradske organizacije dati podršku najboljem kandidatu, odnosno kandidatkinji, kazao nam je Radeta, komentirajući i Grbinovo povlačenje s mjesta šefa stranke.

Grbin je još uoči parlamentarnih izbora najavio kako se više neće kandidirati, pa je ovaj njegov potez i bio očekivan. S obzirom da su svi izborni procesi iza nas, nije imalo smisla donositi odluke, kako se kaže, preko koljena, već je bilo bolje pričekati da svi izborni ciklusi završe te ćemo unutar šest mjeseci organizirati unutarstranačke izbore, najavljuje čelnik zadarskog SDP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...