KK ZADAR I HNK ZADAR; Radeta: “Dok Dukić i takva ekipa upravlja sportom, ništa se neće promijeniti!”

Novi prijedlog gradskog proračuna, koji je blokiran već gotovo sedam mjeseci, naći će se idućeg tjedna pred gradskim vijećnicima.

U prijedlog proračuna – gradonačelnik Branko Dukić uvrstio je i dodatnih 400 tisuća eura za KK Zadar za tekuću likvidnost, pored milijun eura kojih je KK Zadar već dobio početkom godine.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a, Daniel Radeta – nije optimist po pitanju budućnosti zadarskog sporta.

– Za KK Zadar se izdvaja milijun eura, a to je poprilično puno – što je po meni sasvim dovoljno za funkcioniranje na razini košarke kakvu danas imamo. Milijun eura jest iznos s kojim se vrlo jednostavno može igrati hrvatska liga – a to je i domet KK Zadar. Klub vijećnika SDP-a je i dalje za to – da KK Zadar mora ići u smjeru privatizacije. Jedino takav način jest izlaz iz nebuloza – gdje se ogromni proračunski novci troše – na pitaj Boga što. KK Zadar ne smije biti talac proračuna i politike! S druge strane, ni Grad Zadar ne može biti – talac sporta i profesionalnog pogona, ističe Radeta i nastavlja o HNK Zadar, koji će i u sljedećoj sezoni igrati u četvrtom rangu natjecanja::

– HNK Zadar je i dalje talac politike. Bez obzira na to što se dogodila privatizacija kluba – politika i dalje diktira. Je li to trebala biti jedna pozitivna priča ili ne – sasvim je svejedno, s obzirom na to da je sve na samom početku osuđeno na propast. Klub igra tek četvrtu ligu, koja je, gotovo pa na razini amaterizma, o iznosu od 300 tisuća eura, koliko Grad Zadar godišnje izdvaja za Školu nogometa HNK Zadar, jasno je poručio:

– Postoje financijska izvješća. Na kraju godine Škola nogometa HNK Zadar – morat će podnijeti financijsko izvješće o tome – gdje su potrošeni ti novci, jer podliježu Zakonu o transparentnosti financija, za kraj je poručio svim zadarskim ljubiteljima sporta:

– Ništa se neće promijeniti – dok god Branko Dukić i takva ekipa upravlja sportom u Gradu Zadru. Promjene će doći u svibnju sljedeće godine. U slučaju da se na izborima potvrde promjene – doći će i do promjena u sportu. Do tada ne vidim nikakve izglede – ni za Grad Zadar, a ni za sport, zaključuje Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...