ODLUČENO; Vana Dundov smijenjena – više nije predsjednica ABA lige!

Na Skupštini ABA lige, osim kalendara natjecanja, doneseno je nekoliko važnih odluka koje se tiču ​​formata ABA 2 lige – drugog ranga regionalnog natjecanja, ali i promjena u samom vodstvu.

Vana Dundov (predstavnik KK Zadar) – sukladno internim aktima – smijenjena je s dužnosti predsjednika Društva. Imenovano novo Predsjedništvo u sastavu: predsjednik Goran Ćakić (predstavnik Mege), dopredsjednik Jure Balažič (Krka) i dopredsjednik Dragan Bokan (Budućnosti).

Također, Skupština je usvojila izmjene sustava natjecanja u ABA 2 ligi, koja će u sezoni 2024/25 imati – 16 momčadi, koje će biti raspoređene u četiri skupine (A, B, C, D), s četiri momčadi u svakoj skupini.

U svakoj skupini sudionici će se sučeliti jedni s drugima po sustavu “domaćin – gost”. Dva najbolja plasirana kluba iz svake skupine plasirat će se u Top 8  – ABA 2 lige.

U Top 8 sudjelovat će osam momčadi koje će biti podijeljene u dvije skupine (E, F), od kojih se svaka sastoji od po četiri kluba.

Po dvije najbolje plasirane momčadi iz svake skupine Top 8 plasirat će se u playoff. Polufinale i finale igrat će se u formatu najbolja momčad u tri serije (1-1-1).

Popis klubova bit će naknadno objavljen. Izvjesno je da će igrati po dvije najbolje momčadi iz svake države.

Posebne pozivnice, koje će iznositi 25.000 eura, trebali bi dobiti Teodo Tivat, Bosna Sarajevo, MZT Skoplje i Vršac, no, moguće su promjene u slučaju odustajanja jednog od klubova.

Bilo je najavljeno da će jedna od tema biti i smjena povjerenika za suđenje Srđana Dožaija, ali o toj temi nije bilo riječi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...