SASTANAK U GRADU Dukić primio udruge mladih jer ih želi uključiti u “procese donošenja odluka”. Kojih?

Kako je i najavio, gradonačelnik Zadra Branko Dukić zatvoreni Centar za mlade ipak pokušava staviti u funkciju. U tu je svrhu danas u gradskoj upravi održao sastanak s predstavnicima udruga koje su partneri Gradu u projektu nazvanom ZD – 154 – ML. U Gradu ističu kako je cilj ovog projekta ostvarivanje veće uključenosti mladih u procese donošenja odluka, mada nigdje ne navode o kakvim je odlukama riječ, odnosno o čemu bi to mladi mogli odlučivati.

Naime, kako su izvijestili na službenim stranicama, Grad je, uz udruge Trećeprostor, CINAZ i Ahimsu partner, dok je udruga Prizma nositelj ovog projekta koji je započeo 1. lipnja 2024, a trajat će do 20. rujna 2025.

Pripremni sastanak poslužio je kao prilika za upoznavanje, koordinaciju i kreiranje početnih smjernica u radu u sklopu projekta te praktičnu pripremu početne konferencije projekta koja će se održati u četvrtak, 20. 6. 2024. s početkom u 11 h u Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je projekt odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU, potvrdio sudjelovanje četiriju gradskih odjela (UO za kulturu i sport, UO za EU fondove, UO za odgoj i školstvo, UO za socijalnu skrb i zdravstvo) u samom projektu, a sve kako bi se kroz njega participativnom suradnjom civilnog društva, mladih osoba i lokalne uprave, realizirao dokument pod nazivom Program za mlade Grada Zadra, navode u Gradu, mada i dalje nema objašnjenja o čemu se konkretno radi, odnosno o čemu će to mladi odlučivati.

Još je nejasnije kako će ih Grad smjestiti u prostor Centra za mlade koji i dalje zjapi prazan i bez jednog jedinog komada namještaja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...