Stavite ovu biljku na balkon ili terasu i riješit ćete se dosadnih komaraca

Vrijeme je toplih večeri. Nekima nema draže od razgovora na terasi ili balkonu do dugu u noć i uživanja u omiljenom piću. Jedna stvar koja može uništiti uživanje u svemu tome su – komarci. Ipak, ove dosadne insekte možete otjerati pomoću jedne biljke, piše N1.

Riječ je o tamjanici, hilandarskom bosiljku li Svetoj Petki. To je biljka koja svojim mirisom učinkovito tjera komarce, navode 24sata. Sve što trebate je nekoliko tegli te biljke postaviti na terasu i komarci vas više neće dirati.

“Tamjanika nije zahtjevna, voli sunce i predivno miriše”, rekao je ljubitelj cvijeća Dejan Dragićević. Pa ćete, osim što ste otjerali komarce, imati i fin miris oko sebe koji podsjeća na tamjan. Ova biljka se dobro može kombinirati i s petunijama.

Još jedna jako korisna biljka je čuvarkuća. Čuvarkuća je jedna od najstarijih ljekovitih biljaka u pružanju prve pomoći, osobito kod kožnih oboljenja. Njezini listovi sadrže sluzavi sok koji ima ljekovito, umirujuće i rashlađujuće djelovanje na kožu. Djeluje slično kao aloe vera, ali nešto slabije. Svježe iscijeđeni sok iz listova još se od antičkih vremena koristi protiv kožnih tegoba. Osim sluzi, listovi čuvarkuće sadrže jabučnu i mravlju kiselinu, mineralne tvari, šećer i vitamin C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...