VELIKA FOTOGALERIJA Legendarni Gipsy Kings rasplesali Forum

Legendarna grupa Gipsy Kings nastupila je sinoć na punom zadarskom Forumu zajedno sa svojim osnivačem Toninom Baliardom, a izveli su svevremenske hitove poput “Volare”, “Bamboleo” i “Djobi Djoba” te rasplesali publiku pod zadarskim nebom.

Podsjetimo, Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo u petak su nastupili i u Kastvu, a u subotu u Ljubljani. Koncert na Forumu posljednji je u nizu na ovoj mini turneji, no Gipsy Kings se vraćaju u uskoro u Zagreb gdje će nastupiti u Koncertnoj dvorani Lisinski, 20. studenoga.

Desetorica glazbenika, poznatih po svojoj sinergiji i tehničkoj izvrsnosti, već su prodali više od 20 milijuna albuma diljem svijeta, a na svojim koncertima potvrđuju svoj status svjetskih glazbenih zvijezda, pružajući večer ispunjenu vrhunskom glazbom i nezaboravnom atmosferom.

Tonino Baliardo jedan je od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj. Skladao je i producirao najveće hitove grupe, kao što su Bamboleo i Djobi Djoba, a bavi se i skladanjem filmske glazbe.

Tri albuma nominirana su za Grammy nagradu, od kojih je album “Savor Flamenco” dobio to prestižno priznanje 2014. godine u kategoriji najbolje svjetske glazbe.

U 45 godina karijere nagrađeni su i brojnim zlatnim, platinastim i dijamantnim diskovima. Nedavno je i sam Tonino Baliardo nagrađen platinastom pločom za duet s Takagijem Ketrom i trostruko platinastom pločom s Ingobernableom u duetu s Tanganom.

Nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta. Njihovi koncerti, koji su primljeni s nevjerojatnim izvrsnim kritikama, uključuju sve velike hitove, poput Bamboleo, Djobi, Djoba, Volare i dr., a uz pjesme s novog albuma “Renaissance”, njihov nastup je remek-djelo čiste zabave.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...