ZADAR SE VRATIO U ANTIČKO DOBA Rimljanke i Rimljani s Arheologije u veličanstvenoj proslavi trijumfa nad Galima!

Od prigodnog kviza do- proslave trijmfa nad Galima!

Uvjerljivo, kao da smo se prije koji sat, minut, nekim čudom prebacili nekih 2.000 godina unatrag, promatrali smo i sudjelovali u živopisnom, povijesnom događanju iz starih drevnih dana Starog nam kontinenta.

Nakon zabavnog kviza, u petak 07.06. i zanimljivih i poučnih predavanja u Arheološkom muzeju (program u slikici ispod teksta), pa nakon toga u Kapetanskom Parku, iznad Studentskog Kluba Bože Lerotića, gledanja jednog od najboljih filmova svih vremena, u subotu 08.06., zadnji dan tradicionalne manifestacije, na Poluotoku, kod Donata, nazočili smo maloj procesiji u kostimima i ambijentu identičnom onodobnom iz tematskog razdoblja, na koncu i predstavi studentica i studenata arheologije Sveučilišta u Zadru s pobjedničkim epilogom iz uvoda. Bravo, bravo, i Ave, ekipa…

E, da! Na tragu Rimljana:
U terminu 14 do 16. lipnja 2024. Arheološki muzej Zadar organizira manifestaciju pod nazivom TEMPUS FUGIT, povodom proslave 10. obljetnice stalnog postava antike i Europskih dana arheologije, koji se u tom periodu održavaju diljem Hrvatske i Europe, a pripremili su bogat program koji se sastoji od niza stručnih predavanja, izložbi, radionica za odrasle i djecu, prezentacije rimske kuhinje, izrade antičkih frizura, recitiranje poezije, s ciljem popularizacije arheologije i upoznavanja publike sa svakidašnjim životom stanovnika antičkog Jadera, njihovom kulturom i običajima. Program će se odvijati u prostorijama Arheološkog muzeja Zadar i na Forumu ispred muzeja, a isti je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, vlastitim sredstvima, kao i sredstvima Turističke zajednice grada Zadra. (PL)
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...