Zajednica tehničke kulture Zadarske županije dobitnik prestižne nagrade FAUST VRANČIĆ

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije dobitnik je prestižne godišnje nagrade FAUST VRANČIĆ koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih za izniman doprinos razvoju tehničkoga odgoja i obrazovanju građana u Republici Hrvatskoj, posebno mladih, iznimne rezultate ostvarene u razvitku udruga tehničke kulture, popularizaciju i promidžbu znanosti i tehnike te poticanje tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj i zapažene rezultate u pedagoškome, znanstvenome i stručnome radu u tehničkoj kulturi i udrugama tehničke kulture u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu.

-Ponosno ulazimo u nove pobjede i ovim putem zahvaljujemo Zadarskoj županiji i svim našim suradnicima, članovima/članicama i korisnicima s kojima dijelimo ovu nagradu!- poručili su dobitnici. 

U prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih RH, dana 10. lipnja 2024. godine održana je svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture ‘Faust Vrančić’ za 2023. godinu. Nagrade je uručila državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih doc. dr. sc. Iva Ivanković i predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ prof. dr. sc. Zdenko Kovačić.

Nastavno na objavljeni natječaj za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za 2023. kojeg je raspisalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih na prijedlog Zadarske županije, Zajednici je ova prestižna nagrada za 2023. dodijeljena za:

  • izniman doprinos razvoju tehničkoga odgoja i obrazovanju građana u Republici Hrvatskoj, posebno mladih
  • iznimne rezultate ostvarene u razvitku udruga tehničke kulture
  • popularizaciju i promidžbu znanosti i tehnike te poticanje tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj
  • zapažene rezultate u pedagoškome, znanstvenome i stručnome radu u tehničkoj kulturi i udrugama tehničke kulture u RH…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...