ZAUSTAVLJENA DVA AUTA Jurili brzinom većom od 200 km na sat!

Jučer, 10. lipnja 2024. godine policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su tijekom provođenja aktivnosti u prometu usmjerenih na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja, poglavito brzine, službenim vozilom presretač na autocesti A1 zaustavili dva vozača koja su prekoračila dozvoljenu brzinu od 130 km/h.

U 14.17 sati na dionici Benkovac – Pristeg snimili su i zaustavili 46-godišnjeg hrvatskog državljanina dok je upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, brzinom od 237 km/h.

Nešto kasnije, u 18.46 sati, na dionici autoceste Nadin – Benkovac, snimili su i zaustavili 52-godišnjeg hrvatskog državljanina dok je upravljao automobilom pulskih registarskih oznaka, brzinom od 245 km/h.

Daljnjim postupanjem prema vozačima, sukladno odredbama Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izdani su im prekršajni nalozi s predviđenom novčanom kaznom od 660 eura te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana, navodi se na stranici zadarske policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...