DENIS PLESLIĆ:’Božić i Drežnjak? Potreban je proračun od 765 tisuća eura, igrači povećavaju plaće!’

Sportski direktor KK Zadar, Denis Pleslić – otkrio nam je kad će košarkaška javnost saznati hoće li dva ključna igrača u momčadi Danijela Jusupa i dalje nositi plavo-bijeli zadarski dres…
S obzirom na interes javnost o angažiranju Luke Božića i Darija Drežnjaka, kao nositelja vrhunskih rezulatata u prošle dvije sezone, treba znati kako njihov ostanak ovisi – o visini proračuna s kojim KK Zadar raspolaže  za slaganje seniorske selekcije, govori Pleslić i nastavlja:
U posljednje dvije sezone svaki euro uložen u igrače, posebno u Božića višestruko se isplatio. Podsjećam, između ostalog, kako je Božić dvostruki MVP ABA lige, naglasio je sportski direktor te podsjetio na lanjske rezultate:
Probudili smo ponos zadarskih navijača, posebno u prošloj sezoni kada je KK Zadar bio dominantan i pobjeđivao i euroligaške ekipe te pružio navijačima nezaboravne trenutke. U finalu Kupa Krešimir Ćosić, kada je napunio Gripe sa svojim navijačima i finalu play-offa hrvatske lige, kada je proslavio titulu u rasprodanoj dvorani Krešinog doma, otkrio je koliki proračun je potreban kako bi se zadržali Božić i Drežnjak:
– Grad Zadar, kao većinski vlasnik Kluba, prepoznao  je rezultate te nas nagradio  s 400 tisuća eura. Prošlogodišnji proračun za igrače bio je – 565 tisuća eura neto. Do sada, u prijelaznom periodu, u rosteru seniorske momčadi imamo osam igrača. Kako bi ostali u utrci za Božićem i Drežnjakom i zatvorili selekciju do kraja – potrebno je osigurati proračun od 765 tisuća eura neto.Tržište je vrlo zahtjevno i svakom igraču nakon dobro odigrane sezone – raste i cijena. KK Zadar ne povećava plaće – već to čini sam igrač svojom kvalitetom izvedbe, ali i tržište, za kraj je poručio:
-Najskuplja je sezona – ona u kojoj nema rezultata, a uložen je novac. Igrači i stručni stožer vrhunskim rezultatima – opravdali su do sada uložen novac, kazao nam je Pleslić.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...