HNK ZADAR Najavljuje intrigantnu komediju u lapidariju Narodnog muzeja Zadar

U sklopu 30. Zadarskog kazališnog ljeta, u petak, 12. srpnja s početkom u 21:30 sati, u lapidariju Narodnog muzeja Zadar bit će izvedena intrigantna komedija “Slučajni susret u sex-shopu” austrijskog pisca Petera Turrinija u režiji Saše Broz.

Ulaznice su  u prodaji na  https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/30-zklj-slucajni-susret-u-sex-shopu-zadar-lapidarij-narodnog-muzeja-644665/event.html i na blagajni HNK Zadar.

SLUČAJNI SUSRET U SEX SHOPU

režija / Saša Broz

prijevod / Boris Perić

adaptacija teksta / Dina Vukelić

kostimografija / Marita Ćopo

glazba / Toni Starešinić

oblikovanje svjetla / Aleksandar Čavlek

igraju / Ivana Boban i Davor Svedružić

O predstavi

Dramski tekst austrijskog pisca Petera Turrinija Grillparzer in sex-shop doživio je internacionalnu prepoznatljivost, mnogobrojne izvedbe diljem Europe i filmsku ekranizaciju.  Adaptacija istoimenog teksta za Teatar Rugantino u fokus stavlja slučajan, gotovo karmički  susret sredovječnih Muškarca i Žene u neočekivanom ambijentu sex-shopa.U jednom se susretu rastvara čitav kompleks simptoma bolesti modernog života ,od problema samoće i otuđenosti u svijetu gdje su supstrati za partnere mogući u vidu rekvizite za ljubavni život, pa sve do nasilne političke korektnosti, klasnih razlika, rodno uvjetovanih očekivanja i nestabilnih pozicija na poslovima koje je teško zadržati pod udarom privatnih ili društvenih pritisaka.

U režiji renomirane dramske, operne i TV redateljice Saše Broz te u odličnim interpretacijama višestruko nagrađivanih glumaca Ivane Boban i Davora Svedružića, Rugantinova predstava otvara nove perspektive i mogućnosti bezvremenskog dramskog predloška.

Jesu li danas mogući autentični i iskreni odnosi? Zašto ima toliko samaca? Zašto se više ne možemo vezati? Jesmo li se previše otuđili jedni od drugih? Tko danas uopće kupuje u sex-shopu? I zašto?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...