ZADAR OPEN 2024. – 12. MEĐUNARODNI HRVAČKI TURNIR na Trgu Petra Zoranića

U petak 6.7.2024 se na Trgu Petra Zoranića održao 12. Međunarodni hrvački turnir za djevojčice, dječake, kadetkinje i kadete u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim načinom, ZADAR OPEN 2024. Sveukupno su se natjecale 23 ekipe iz 7 različitih zemalja: Austrije, Mađarske, Češke, Poljske, Njemačke, Bosne i Hercegovine i naravno domaćina Hrvatske.

Posebni gosti spektakla na trgu bili su: Snježana Jurinić, predsjednica športske zajednice grada Zadra i pomoćnica pročelnice Dine Bušić, Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice grada Zadra, Magdalena Dilber, predstavnica Zadarske županije, Neven Žugaj, trener hrvačke reprezentacije i olimpijac iz 2012. godine, Venci Jurin, bivši veliki hrvač Zadra i predsjednik Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Kalelarga, profesori Darinka i Bernard Kotlar i treneri iz Ukrajine Igor i Ana Karimov.

Dobru atmosferu osigurala je dječja klapa Feral iz Zadra pod vodstvom profesorice Ive Mustač Klarić. Klapa je inače osnovana 2011 , a u sadašnjem sastavu djeluje od 2021. godine. Njeguju tradicijske napjeve, a također izvode i obrade popularnih skladbi. Na Festivalu dječjih klapa u Zadru 2022. godine klapa osvojili su prvo mjesto, prvu su nagradu iste godine osvojili i na Smotri dječjih klapa pri Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. U travnju 2023. sudjeluju na Međunarodnom festivalu glazbe u Firenci gdje osvajaju zlatnu medalju i srebrnu diplomu, a u Grand finalu osvajaju drugo mjesto.

Izuzetno mi je drago vidjeti vas u ovolikom broju i da se ovaj krasan događaj održava u Zadru, a posebno bi zahvalila gospodinu Vladimiru Menčiku jer je zahvaljujući njemu ovo bilo i moguće. Poželjela bih svim našim sportašima da se hrabro i pošteno bore, a da pritom i uživaju, a nadam se da će naši gosti ponijeti lijepu uspomenu na Zadar. – uvodnim je riječima pozdravila Iva Bencun.

Potom su se publici kratko obratili Neven Žugaj, a nakon njega i Magdalena Dilber te sportašima zaželjeli sreću, a publici ugodan provod. Žugaj je također nadodao da se nada kako će pak netko od finalista jednog dana postati olimpijac.

-Čast mi je pozdraviti vas svih u ovako velikom broju u ime gradonačelnika grada Zadra gospodina Branka Dukića, u ime sportske zajednice i svoje osobno ime. Ovom prilikom pohvalu upućujem Hrvačkom klubu Zadar, ne samo zbog organizacije ovog velikog turnira, nego i svim dosadašnjim osvojenim priznanjima što na državnim, a što na međunarodnim natjecanjima. Hvala im od srca za sav rad koji su uložili u sve – od najmanjih do pa sve do seniorskih ekipa. Svima vama koji ste došli u naš grad želim puno uspjeha u natjecanju, ali i da obiđete Zadar, europski grad sporta već, ali i grad kulture te da iz njega ponesete lijepe uspomene. – poručila je Snježana Jurinić i pritom 12. Međunarodni hrvački turnir za djevojčice, dječake, kadetkinje i kadete proglasila otvorenim.

Povodom olimpijske godine, a i samim time što je hrvanje jedan od prvih olimpijskih sportova, Hrvački klub Zadar priredio je posebno iznenađenje – paljenje olimpijskog plamena. Naš reprezentativac i osvajač brončane medalje na Prvenstvu Europe u Bukureštu 2022. godine Roko Strika i naša reprezentativka Anabela Rados ponijeli su s bedema olimpijsku baklju kojom su zatim Snježana Jurinić, Iva Bencun i Neven Žugaj zapalili olimpijski plamen. Osvajačica europskih medalja i viceprvakinja Europe, hrvatska reprezentativka Lara Blažeković iz Hrvačkog kluba Podravka također je prisustvovala ovom spektakularnom natjecanju.

Uzavrelu atmosferu na Trgu Petra Zoranića možete provjeriti u galeriji ispod teksta…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...