Enio objavio dopunu priopćenja, iz Grada stigao ispravak: “Traži se ostavka osobe odgovorne za KK Zadar”

Enio Meštrović jutros je na Facebooku objavio dopunu priopćenja koje je sinoć poslano iz Grada Zadra. Stavke dogovora koje su ispuštene iz priopćenja prenosimo u cijelosti:

“Nema panike! Sinoć su na zajedničkom sastanku u gradskoj vijećnici ispoštovani svi naši zahtjevi vezani uz KK Zadar i rebalans. Grad je medijima poslao priopćenje koje izgleda drugačije od dogovorenog tako da ste mogli dobiti krivu sliku o nama. Dogovoreno: javni natječaj za novog sportskog direktora, preuzimanje odgovornosti kluba OSTAVKOM odgovorne osobe, izbor novog NO kluba sa izmjenjenom konstalacijom (3 predstavnika grada, 1 veterana, 1 navijača, 4 sponzora i dioničara), transparentan uvid u potrošnju svake kune, navodi se u objavi, a medijima je jutros stigao ispravak i dopuna priopćenja iz Grada Zadra u kojem stoji sljedeće:

“U utorak navečer održan je radni sastanak gradonačelnika Branka Dukića i zamjenika Ante Babića s predstavnicima klubova vijećnika u Gradskom vijeću Damirom Burčulom (HDZ), Eniom Meštrovićem i Adelom Frank (Nezavisna lista), Antom Rubešom (Akcija mladih) i Damirom Biloglavom (DP) dok se predstavnici Kluba SDP-a nisu odazvali na sastanak.

Tema sastanka bila je rebalans Proračuna Grada Zadra za 2021. godinu s naglaskom na financiranje KK Zadar s.d.d.

Svi sudionici sastanka usuglasili su zaključke kojima se traži odgovornost i dosljednost službenih osoba u sportskom sektoru Kluba ostavkom odgovorne osobe, raspisivanje javnog natječaja za izbor sportskog direktora Kluba te imenovanje članova Nadzornog odbora (tri predstavnika Grada, jedan navijača, jedan veterana, četiri sponzora i dioničari). Dogovoreno je kako će se Klubu kroz rebalans dati potrebna financijska pomoć u prijelaznom razdoblju do proračuna AKO se ispoštuju usuglašeni zaključci.

Također, prihvaćeni su ključni programi u rebalansu koji se odnose na odgoj i školstvo, socijalnu skrb, EU projekte koji su dogovoreni u tekućoj godini i čije neizvršavanje opterećuje proračun penalima.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...