Bivši košarkaš Zadra Aleksandar Trifunović: “Pozdravljam ekipu iz kafića Lloyd. Zadru se uvijek vraćam, ostao mi je u fenomenalnom sjećanju”

Razgovarali smo sa bivšim košarkašem Zadra Aleksandrom Trifunovićem (54 god., 201 cm.). Popularni Trifke za Zadar je nastupao od 1988. do 1991. god, uhvatili smo ga taman kad je u Beogradu bio na piću. Trifunović je posljednje trenerske angažmane imao u Igokei 2019.  koju je napustio zbog zdravstvenih problema, te kao pomoćnik u Ruskom Khimkiju iz Moskve, gdje je radio samo šest mjeseci prošle sezone.

 

Trifke trenutno si bez trenerskog angažmana ?

– Tako je, tražim neki novi trenerski izazov, ali ne žurim nigdje.

KK Zadar je jedno vrijeme bio bez trenera, sad je trener  Vladimir Anzulović ?

– Ma nitko me iz kluba nije zvao, osim prijatelja s kojima se često čujem, smije se Trifunović.

Kako komentiraš situaciju u KK Zadar ?

– Problem je kao pronaći novac za funkcioniranje kluba, uvijek sam govorio koliko para toliko i muzike. KK Zadar postiže rezultate u onom omjeru koliko ima novaca, novac diktira sve. Zadar je osvojio prvenstvo Hrvatske, ali to nije po meni primarno, KK Zadar treba biti konkurentan u ABA ligi, a ne da se bori svake godine za ostanak.

Što bi vas zadovoljilo što se ABA lige tiče ?

– KK Zadar po tradiciji koju ima mora biti među četiri najbolje momčadi lige.

Imao si zdravstvenih problema ?

– Da, sad je sve u redu, sve je to zbog stresa, možda i genetike.

Koga bi ovim putem pozdravio u Zadru ?

– Čujem se često sa mnogima, evo pozdravit ćeu Đenkicu, Marina Begonju, Boru Poštara, Serđa Polovinu i ostalu ekipu iz kafića Lloyd.

Ostao ti je Zadar u sjećanju ?

– U fenomenalnom sjećanju mi je ostao taj grad, uvijek mu se rado vraćam. Dobro se hranim u restoranu kod Ive Milina u Diklu, a i u restoranu u Foši . Zadnje ljeto bio sam dva puta u Zadru, vidio sam Pina Giergiu, pa taj čovjek za svoje godine izgleda odlično.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...