Pero Zrilić o sukobu Torcide i policije: “U policiji ima 20 posto kriminalaca!”

Nogometaš koji je nosio dres ne samo Zadra, već i Dinama, Hajduka i Rijeke, je zadarska legenda Pero Zrilić (60).

Pero je ogorčen postupanjem prema Torcidi nakon utakmice Dinamo -Hajduk, u kojem je upotrebljeno vatreno oružje od strane policije, gdje je bilo ozlijeđenih, nažalost, ima i uhićenih.

Pero, što reći nakon ovog žestokog sukoba?

Svaka medalja ima dvije strane, a svoju pravu stranu pokazali su pojedinci iz Dinama. ima jedan kvartovski kafić u koji dolaze ljudi iz Torcide, kad čujem što oni govore, stvarno je gadljivo što neki dio hrvatske policije može napraviti! Gotovo devet sati nisu ljudima dali da se napiju vode, to je sve prozirno iscenirano da im treba je..ti mater! Istaknut ću, kako protiv normalne policije nemam ništa, tu ima i časnih i poštenih ljudi, ali ima i u policiji jedno dvadeset posto kriminalaca koji su gori nego ovi s ulice! Takve treba nanjušiti, otkriti i poslati u zatvor na deset, dvadeset godina! Također, i onog koji je ovaj sukob izrežirao treba kazniti.

Pero, konkretno tko je po tebi krivac policija ili Torcida?

Svašta se priča, ali je istina kako je policija pucala na Torcidu! To je, ponavljam još jednom, gadljivo i jadno!

 

Ne bojiš se ovako žestoko govoriti?

Ma koga ću se bojati, stojim iza svake moje riječi! Imam ja s tim udbašima iskustva sa svojih 40 godina života, s tim udbašima koji nažalost vladaju ovom državom.

Puno je torcidaša pritvoreno?

Poručujem svima koji su pritvoreni, neka odmore par dana, vjerojatno će i hrvatski suci progledati, vidjeti da je sve iscenirano i da je to tako moralo biti, te da će na kraju osloboditi momke iz Torcide!

 
pero zrilić