Karamarko: “Ako se ne dogodi čudo Božje, odlazak Vlade je samo pitanje tehnike”

‘Ako se nešto promijeni ili ako se ne dogodi čudo Božje i drastičan zaokret ili poboljšanje, odlazak Milanovićeve vlade je samo pitanje tehnike’, rekao je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a u intervjuu za Večernji list.

‘Svaki daljnji nastavak ovakvog vođenja države – nastavak je agonije i to bez obzira na to što ponavljaju da imaju sigurnu većinu. Ako oni smatraju da su sami sebi svrha, da je bit obnašanja vlasti uhljebiti sve partijske činovnike, onda mogu razmišljati na takav način. Ali ako imaju i zrnce odgovornosti za ovaj narod i ovu državu, tada će ozbiljno razmisliti ima li takav o(p)stanak pod svaku cijenu smisla’, mišljenja je Karamarko.

Tvrdi kako već sad HDZ ima spremne projekte koji će Hrvatsku izvući iz krize.

‘Zadatak buduće vlade je zaustavljanje negativnih trendova, pokretanje investicija i proizvodnje, i to onih koji mogu u kratkom roku poboljšati standard građana i kreditni rejting države. Već smo predstavili projekt podmorskih tunela, projekte navodnjavanja važne za proizvodnju hrane, koju sada većinom uvozimo.

Zatim su tu projekti energana i zbrinjavanja otpada, za koje već postoje investitori. Svakako, nastavit ćemo i sve projekte od kojih je Kukuriku vlada odustala zbog svoje nesposobnosti: Gaženica, nizinska pruga Zagreb – Rijeka, autocesta Zagreb – Sisak, dovršetak pravca prema Dubrovniku… Osim toga, novom, modernom poreznom politikom poduzetništvu ćemo osigurati da dođe do daha i na taj način, a i ostalim stimulativnim mjerama, poticati napredak, rast i zapošljavanje’, rekao je Karamarko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...