DRAŽEN DALIPAGIĆ ZA ANTENU: “Imam prijatelja koji putuje u Zadar, kažem mu neka mi pozdravi more!”

Dražen Dalipagić Praja. Svi zaljubljenici u loptanje pod obručima znaju za njega! Bio je jedan od najboljih šutera bivše države, slobodno možemo reći – i Europe. Od rujna 2017. godine, primljen je i u košarkašku Kuću slavnih.

Javio se 73-godišnji Praja bez problema, iako mu, kako kaže, zdravlje nije najbolje.

– Ne dajem ti ja izjave, udaljio sam se. Ali ‘ajde. Košarku više baš i ne pratim previše. Možda malo Euroligu. Znam da je Zadar ove sezone dobio Partizana, ali pravo da vam kažem – ne znam ni tko igra za Zadar, ni jedno ime ne znam. Naravno da mi je poznat Danijel Jusup, on je stariji čovjek. Samo bivši igrači Zadra su mi ostali u sjećanju. Veliki prijatelj bio mi je Krešimir Ćosić s kojim sam dugo igrao u reprezentaciji, zatim Branko Skroče koji je bio izvanredan čovjek, ali i Petar Popović Pop, koji je bio “simpatičan dečkić”, ali je mlađa generacija, Dubai je novi član ABA lige:

– Nisam upoznat imaju li momčad, ako nemaju, tko će im igrati? Znam ja da imaju novac, ali nisu ni oni budale da daju tolike pare za gluposti, dobro je zapamtio vruću atmosferu legendarnih Jazina u dresu Partizana:

Vikali su nam “beogradski pederi”, ali sam rekao “vičite jer u Partizanu u to vrijeme nije igrao ni jedan igrač iz Beograda”. Meni je majka bila Hrvatica. U Zadru nisam bi sto godina, iako su me zvali kad se otvarala dvorana Krešimir Ćosić, ali nisam zbog obaveza stigao doći, odgovorio je i je li ga Aco Petrović pozvao kao velikog gosta na utakmicu u čast Dražena Petrovića, 5. rujna u zagrebačkoj Areni:

Najprije me kontaktirao njegov sin, potom i Aco. Doći ću budem li mogao. Čitao sam o tome kako je to ispalo sa Slavnićem, ali ne želim se miješati niti komentirati ništa, za kraj je kazao:

– Zadranima nemam ništa posebno poručiti. Ali imam jednog prijatelja iz Beograda koji često putuje u Zadar jer mu tu živi punica, njemu kažem neka mi pozdravi more, zaključio je legendarni Praja Dalipagić.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...