Martinac: “Ovo je najrealnije i pravedno”, Bolobanić: “Bog je pokazao na kojoj je strani pravda”

Nakon oslobađajuće presude za prve reakcije upitali smo neke zadarske političare i dužnosnike.

Donosimo snimke njihovih izjava, snimljene po završetku mise u Katedrali.

 
Mislim da je ovo povijesni dan za Zadar i Hrvatsku. Mi ćemo na brzinu organizirati proslave, očekujemo da će fešta trajati cijeli dan i noć. Ugostitelji mogu raditi neograničeno do jutra. Razveselite se Zadrani i Zadranke, ovo je povijesni dan i imamo pravo na to, izjavio je za Antenu Zadar, Zvonimir Vrančić.

 

 

Mislim da je ovo konači pečat na formiranje Republike Hrvatske i više nam nitko nikad neće moći prigovarati da je hrvatska nastala na udruženim zločinačkim organizacijama, kako je to tvrdilo tužiteljstvo. Iznimno sam sretan, rekao nam je dogradonačelnik Darko Kasap.

 

 

 

Puno, ovo znači jako puno za mene. Cijelo vrijeme bili smo u strahu što će svijet reći dok su naši generali bili zatvoreni. Mislim da je ovo slavlje koje se slavi iz srca, Anteni Zadar izjavila je Grozdana Perić.

 

 

 

Ovo za mene kao branitelja znači oslobođenje od hipoteke da smo članovi udruženog zločinačkog pothvata. Bio sam uvjeren da je general Gotovina nevin a suđenje osuda Hrvatske. Pravda je pobijedila i zadovoljena, suznim očima izjavio nam je Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar.

 

 

 

Dočekao sam presudu i bio sam sretan. Bio sam uvjeren da će Bog pokazati na kojoj je strani pravde. Osobno poznajem generale i želim da i oni osjete obiteljsku radost, čestitam im, komentirao nam je Milivoj Bolobanić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije.

 

 

 

Ne mogu naprosto iznijeti sve osjećaje i emocije, ovo smo svi priželjkivali. Bilo je teško očekivati da će baš sve optužnice biti pobijene, ali, očekivali smo da će se vratiti kući. Ovo je najrealnije i pravedno. Sve dane smo molili i upravo smo zahvalili Bogu, izjavio je za Antenu Zadar, predsjednik županijske Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, Ante Martinac.

 

 

Osim spomenutih, imamo izjave i još nekih javnih ličnosti.

 

Boris Mužanović, predsjednik zadarske podružnice udruge “Zavjet”

 

 

 

 

Mladen Malta, predsjednika Udruženja obrtnika

 

 

 

 

Stipe Knežević, predsjednik Obrtničke komore

 

 

 

 

Goran Burčul, iz Udruge maloljetnih dragovoljca Domovinskog rata Hrvatske

 

 

 

 

Danko Knez, dopredsjednik središnjeg odbora USDR

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...