Obitelj Milda demantirala dolazak u nedjelju

Obitelj Milda oglasila se priopćenjem na Facebooku, demantirajući najavljeni dolazak u Zadar, koji su mediji najavili za ovu nedjelju. Naime, iako oporavak male Stephanie ide prema planu, ona se neće vratiti u Zadar sve dok dr. Frim ne procjeni kako je spremna za putovanje do Hrvatske.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

Pozdrav svima,

s obzirom da je nastalo krivo informiranje putem medija koji nisu provjerili cinjenice i najavili Stephanien povratak za nedjelju moramo reagirati i reci kako te informacije nisu tocne. Stephanie se oporavlja prema planu, no kako je dr. Frim i prije najavljivao da je nece pustiti kuci dokle god ne procijeni da je Stephanie spremna na taj zahtjevan put, povratak je odgodjen do daljnjeg. Postoperativni oporavak od ACM-a je dugotrajan i zahtjevan, lijecnik je pocetkom ovog tjedna Stephanie propisao dodatnu terapiju koju mora obaviti u Americi te zakazao kontrolu za kraj prosinca. S obzirom na novonastalo stanje mama Anita i Stephanie ostaju u Chicagu do daljnjeg, a u Hrvatsku ce se vratiti tek kada dr. Frim to odobri. Inace Stephanie je dobro i svakodnevno hoda na fizikalnu terapiju koju ce prema lijecnickoj preporuci obaviti u Chicagu koliko god bude potrebno s obzirom da je njen lijecnicki tim zeli imati pod kontrolom do potpunog oporavka.

Sto se tice najavljenog otvaranja zaklade ista je i dalje u planu, ali ovih trenutaka ne mozemo nista jos konkretno potvrditi s obzirom da su ukupni troksovi lijecenja jos uvijek nepoznati i o istoj cemo moci raspravljati tek po povratku u Hrvatsku kada se vidi koliko ce novaca ostati s obzirom da svaki daljnji boravak na lijecenju u Chicagu povecava i troskove. Ispitali smo i temelje oko osnivanja institucija poput zaklada te ovog trenutka mozemo samo reci da sve ovisi o iznosu viska novca i najvise o pravnim propisima Republike Hrvatske i odobrenju Centra za socijalnu skrb koji je dao rjesenje iskljucivo za namjenu lijecenja, te ce taj postupak zahtijevati dodatne poslove s pravne strane, ali kako je ovo prica za buducnost, ovog trena je najvazniji Stephanien konacan oporavak i sto skoriji povratak kuci sto joj u ime svioh organizatora kampanje “Samo zelim biti zdrava” od srca zelimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...