Zadrani hodočastili u Asiz, Padovu i Rim

Osamdesetak Zadrana vratilo se u subotu sa šestodnevnog hodočašća iz Padove, Rime i Asiza.

Bilo je to nacionalno hodočašće Svetom Ocu u povodu Godine vjere, a ujedno i hodočašće zahvale Papi za njegov prošlogodišnji posjet Zagrebu i Hrvatskoj, piše Zadarski list.

Osim Zadrana na Trgu sv. Petra u Rimu skupilo se oko sedam tisuća vjernika iz cijele Hrvatske, te ukupno čak 200 hrvatskih svećenika.

Zadarsko hodočašće organizirala je turistička agencija Terra iz Zadra, uz veliku pomoć dviju časnih sestara, Viktorije i Mirjam Gadža koje su zajedno s još nekoliko svećenika iz Zadra hodočašću dali duhovni pečat, što je bio i cilj puta, osim naravno vidjeti Rim, a onda dakako i Papu.

– Dojmovi s hodočašća su više nego dobri. Vidjeli smo Rim, centar naše vjere i takoreći cijele zapadne civilizacije. Rim je veličanstven! Tko nije bio neka obvezno ode vidjeti taj vječni grad u svoj svojoj ljepoti. Morate uživo vidjeti Michelangelova remek djela: njegovog Mojsija, Pieta, Sikstinsku kapelu, Vatikanske muzeje, katakombe, Sv. Pavla izvan zidina, Sv. Ivana Lateranskog…

Prije Rima Zadrani su skoknuli i do Padove. Ova zajednička fotografija nastala je upravo ispred svetišta sv. Leopolda Bogdana Mandića, velikog hrvatskog sveca malog rasta. Talijani obožavaju našeg Leopolda, a ni mi nismo ostali netaknuti njegovom milošću.

Biti u Padovi, a ne obići baziliku sv. Antuna Padovanskog isto je kao i otići u Rim a ne vidjeti Papu. Sveti Ante Zadrane je dočekao raširenih ruku i kao da je izlio svoj blagoslov narodu koji ga toliko voli i štuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...