Sarnavka HZZO-u: Ma, uzmite mi i tih 4.000 kuna!

U emisiji Aleksandra Stankovića ‘Nedjeljom u 2’ gostovala je predsjednica udruge B.a.b.e. Sanja Sarnavka, koja se nalazi na bolovanju zbog karcinoma dojke. Osim bitke s tumorom, našla se i u borbi protiv HZZO-a.

Sanja Sarnavka je prije desetak dana za Gloriju priznala da boluje od raka dojke, a u intervjuu je ujedno spomenula kako je bila na putu u Oslu.

Obzirom da je u to vrijeme bila na bolovanju, odgovorni u HZZO-u su nakon listanja spomenutog mjesečnika odlučili reagirati i slijepo se držati pravila uz poruku da Sarnavka ne može volontirati dok je na bolovanju.

Naime, iako je bila na operaciji na kojoj je odstranjena dojka te je primila tri kemoterapije, Sarnavka je smogla snage za nekoliko sati volonterskog posla, što je HZZO-u očito znak da se ona osjeća dobro i da se može vratiti na posao u punom radnom vremenu.

”Otišla sam u Oslo što je sat vremena leta, a iz HZZO-a me nisu pitali o tome da zašto po tri sata čekam na pregled, a nemam gdje sjesti…”, Poručila je i priznala kako joj naknada za bolovanje iznosi 4.000 kuna, za koje je HZZO-u poručila da joj mogu slobodno uzeti ako smatraju da je oštetila državu.

”Imam PTSP na Hrvatsku i hrvatske institucije”, poručila je i istaknula kako je posebno ogorčena zbog groznih iskustava drugi ljudi koji se, poput nje, nisu naučili boriti s institucijama poput HZZO-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...