Vanjsku politiku i dalje vodi Vlada, a Slovenci su nam važni gosti!

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić prošlog je tjedna primila apostolskog nuncija nadbiskupa Alessandra D’Errica. Razgovarali su o odnosima dviju država te o dijalogu kada je riječ o katoličkoj crkvi u Hrvatskoj, a Pusić je na pitanje je li istina da Vatikan traži dijalog između Crkve i Vlade odgovorila kako dijalog svi traže.

“I naš je stav da treba razgovarati, da ne treba radikalizirati situaciju i treba se normalno složiti ili ne složiti oko nekih tema. Apsolutno dijalog i razgovor su jedini način”, rekla je Pusić.

A kad je o dijalogu riječ, Pusić je uvjerena da će susjedi Slovenci ratificirati hrvatski pristupni ugovor te da ćemo 1. srpnja ući u Europsku uniju. “Poruke iz Slovenije su prvi puta vrlo jasne da žele postići dogovor. I smatraju da je moguće postići kompromis što je ohrabrujuće”, istaknula je ministrica.

Pusić je komentirala i incident koji je izazvao Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, koji je na Twitteru napisao da će Slovencima zabraniti dolazak na Jadran: “U ovoj državi vanjsku politiku i dalje vodi hrvatska vlada, a Slovenci su nam dragi i važni gosti”.

Pusić će se ovaj tjedan susreti sa slovenskim ministrom vanjskih poslova Karlom Erjevcem. Oboje će, naime, nazočiti sastanku europskih i latinoameričkim ministara vanjskih poslova i šefova država i vlada u Santiago de Chileu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...