Emily poručuje Nori: “I moj pas želi ti sreću, nastavi se boriti!”

Nora je prošla prvi pregled u petak. Bila je umorna, ali dobro se oporavlja od puta. Oduševljena je bolnicom koja je prepuna igračaka, zvjezdica, likova iz crtića.

Zadovoljni su i roditelji. Tijekom vikenda bili su s Norom u sobi, a u ponedjeljak će se smjestiti u stan koji im je organizirala bolnica. Tako će cijelo vrijeme biti uz kćer. Danas Nori slijede daljnje pretrage na koje naš strašni lav spreman.

– Nora, i moj pas Lucy želi ti sreću – poručila je malena Emily Whitehead (7) iz Amerike. Ona je prošla istu terapiju koju bi trebala proći i Nora na putu do izlječenja od leukemije.

Moraš biti jaka i hrabra. Bit će teško, ali uspjet će; Emily je pobijedila leukemiju

Emily ili Emma, kako je svi od milja zovu, danas je, devet mjeseci nakon posljednjeg tretmana virusom HIV-a, zdrava i vesela djevojčica koja ide u školu i igra se s prijateljima.

U ekskluzivnoj poruci, koju prenosi 24sata, Emma je Nori napisala da se nastavi boriti i da je voli. U telefonskom razgovoru njezin otac Tom objasnio nam je da Noru čekaju bolne i teške pretrage i terapije. On vjeruje da će ishod biti pozitivan kao i kod Emme.

Nora i njezini roditelji Đana Atanasovska i Ivica Šitum u petak ujutro došli su na prvi pregled u dječju bolnicu u Philadelphiji. Kako je Norina majka rekla, sve je u redu i jako su zadovoljni osobljem koje ih je primilo u bolnicu.

Nora je sad naš prioritet, sve ćemo učiniti da ozdravi; omogućit će joj najbolju njegu

Lavica je dobila sobu, a iz bolnice su poslali priopćenje u kojem su naveli kako im je izuzetno drago što je Nora njihova pacijentica i kako se nadaju da će biti dobar kandidat za terapiju T-stanicama. Dodali su kako im je Nora prioritet i kako će sve učiniti da pomognu djevojčici. Za tjedan dana, ili malo više, znat će se je li podoban kandidat, a onda liječenje može početi. Nora će u bolnici provesti od tri do šest mjeseci.

Poslije će svaka tri mjeseca morati na kontrole kako bi liječnici mogli pratiti njezino stanje i razvijanje HIV stanica, odnosno umiranje zloćudnih stanica leukemije koje su se u zadnjih nekoliko dana proširile cijelom kralježnicom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...