Nije prvoaprilska šala: srbijanski Pink pregovara o kupnji portala Antena Zadar

Zadarski portal antenazadar.hr objavio je u ponedjeljak na svojim stranicama vijest o preuzimanju portala i internetskih radija u vlasništvu Antene Zadar od strane srbijanske medijske kuće Pink International u vlasništvu Željka Mitrovića. Direktor i glavni urednik portala Franko Pavić u razgovoru za naš list vijest o prodaji demantirao je izgovorom kako je u pitanja obična prvotravanjska šala, ali je na novinarski upit potvrdio da u prvotravanjskoj šali ipak ima “20 posto istine”, piše Slobodna Dalmacija.

Točno je da smo bili i da smo još uvijek u pregovorima s srpskim Pinkom oko mogućnosti dokapitalizacije Antene Zadar. Pregovaramo sa njima, ali i sa austrijskom kućom Krone iz Beča. Za početak bi dokapitalizirali oko 49 posto tvrtke, no nikakvih odluka po pitanju prodaje još nije bilo – kaže Pavić koji je portal antenazadar.hr pokrenuo u listopadu prošle godine nakon odlaska s jednog drugog lokalnog portala, dok se internetski radio pod imenom Antena Zadar emitira već punih sedam godina.

– Antena Zadar danas uz portal emitira četiri internetska radija te posluje pozitivno, ističe Pavić.
Najave preuzimanja lokalnih zadarskim medija od strane srbijanske medijske grupe Pink nisu od jučer. Još 2008. Željko Mitrović je ozbiljno naumio ući na hrvatsko medijsko tržište preuzimanjem nekoliko regionalnih televizija, a jedna od ključnih akvizicija u tom prvom naletu kupnje hrvatskih medija bila je, kako je sam Mitrović isticao, i najstarija zadarska privatna postaja, Gradska televizija (GTV). Kako je interes za kontrolu i kupovanje lokalnih medija u to isto vrijeme, i ne samo u Zadru, iskazivao i bivši glasnogovornik HDZ-a i Sanaderove vlade Ratko Maček, Mitrović je svoj ulazak na hrvatsko medijsko tržište “zbog političkih razloga” morao odgoditi za neka druga vremena. GTV je u međuvremenu nastavila kuburiti s poslovanjem, prošle je godine nakon dosta natezanja s Agencijom za elektroničke medije ipak uspjela produžiti koncesiju na 10 godina, da bi uoči Uskrsa opet krenule glasine da će se kao rezultat inspekcijskog nadzora HAKOM-a u GTV-u tražiti oduzimanje koncesije.

Na Mitrovićev pokušaj dolaska u Zadar prije pet godina podsjeća i Franko Pavić priznajući da je s prvotravanjskom šalom na temu preuzimanja od strane Pinka htio zapravo testirati reakcije domaće javnosti na jednu takvu mogućnost.

Ako mi je suditi po reakcijama koje smo dobili, šala očigledno nije pozitivno odjeknula. Većina ju je nažalost shvatila kao istinu, kazao je pomalo zabrinutim glasom direktor i glavni urednik Antene Zadar Franko Pavić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...