Vjerovali ili ne: Hrvatski lijek u Sloveniji je tri puta jeftiniji

Lijek Urutal kojeg proizvodi koprivnička tvrtka Belupo u Sloveniji je tri puta jeftiniji nego u Hrvatskoj. Za Glas Istre priču je ispričao umirovljenik koji troši tri kutije lijeka mjesečno.

– U razgovoru s poznanicima doznao sam da su neki lijekovi u Sloveniji jeftiniji nego kod nas stoga sam se odlučio sam uvjeriti u to te preko prijatelja koji češće putuju po Sloveniji naručio potrebni lijek. Šokirao sam se kada sam shvatio da je isti lijek u Sloveniji čak tri puta jeftiniji – ispričao je umirovljenik i pokazao račune kao dokaz.

Kutija Urutal tableta u Sloveniji košta 6,83 eura (51,90 kuna). U Hrvatskoj ista kutija košta 21,21 euro (161,23 kune). Umirovljenik koji je ukazao na cijelu priču kaže kako je želio pomoći sugrađanima koji su najugroženiji – umirovljenicima.

– Po meni bi situacija trebala biti obrnuta, odnosno naš bi lijek kod nas trebao biti jeftiniji. Nadam se da ista situacija nije i s ostalim lijekovima, odnosno svim proizvodima koje izvozimo u Sloveniju. Ipak, toplo preporučujem svima da cijene lijekova koji im trebaju provjere prije kupnje i preko granice posebice ukoliko se radi o lijeku kojeg trebaju koristiti dulje vrijeme i u većoj količini – rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...