Čitave ulice Zadra bit će hosteli povezani tunelima

Dok se po gradu uoči početka glavne turističke sezone stanovi, garsonijere, pa i čitave kuće masovno pretvaraju u apartmane, sobe i hostele, iz ureda u Zagrebu jedan mladi tim priprema potpuno revolucionaran koncept u turizmu − oni namjeravaju čitave ulice u Zadru pretvoriti u hostele! Nije riječ samo o difuznom obliku hostela − smještajnih jedinica na više lokacija povezanih zajedničkim sustavom.

Oni pripremaju projekt Blue Paradise Hostel, kojim žele u Zadru već iduće godine otvoriti dizajnerski hostel visoke kategorije, širokog sadržaja i ponude te povoljne cijene, ali uz to i ostvariti viziju da za Zadar zna cijeli svijet. Žele da cijele zadarske ulice žive noću i da povezivanjem raznih sadržaja, nekretnina i ponude, čitave kvartove pretvore u jedan veliki hostel namijenjen turistima. Hrabro, nema što!

− Namjera nam je potaknuti druge da cijele ulice u Zadru pretvaraju u hostele, to je budućnost našeg turizma i prezentacije Hrvatske u svijetu. Pozivamo sve koji imaju atraktivne nekretnine na dobrim lokacijama na području cijele Hrvatske i regije da nam se jave e-mailom ili preko naše stranice na Facebooku − kaže PR menadžerica Sara Maria Knežević.

Projekt će realizirati osobnim financijskim sredstvima i povoljnim kreditnim linijama, a tvrde da imaju i svakodnevne ponude zainteresiranih stranih investitora. Hostel će, prema idejnoj zamisli, obuhvaćati više lokacija, a poslovat će isključivo preko buduće web-stranice, Facebooka i turističkih agencija u Europi i svijetu.

− To je potpuno inovativan pristup jer smo mi mladi tim i prvi s novom vizijom takvoga razvoja turizma. Na projektu se već radi svakodnevno, a Blue Paradise Hostel Zadar bit će otvoren 2014. godine. Prva faza obuhvaća 150 kreveta, a u drugoj fazi uključit će ih se još 150.

Na lokacijama se radi, odnosno vode se pregovori sa sadašnjim vlasnicima objekata koji bi svoje mjesto mogli naći u Blue Paradise Hostelu. Pripremamo također i cijeli sportski program i program zdrave prehrane jer se vodimo motom “U zdravom tijelu zdrav duh”.

Prioritet i cilj razvoja Blue Hostela jest pretvaranje cijelih ulica u Zadru u hostele, ali i mogućnost povezivanja zračnim tunelima. Danas Prag zarađuje od turizma više nego cijela Hrvatska i mi to moramo promijeniti. Naš je tim zainteresiran za sve oblike suradnje. Imamo viziju, ali trebamo i podršku − zaključuje Sara Knežević.

 

Posjet Zrću

“Osim smještaja, nudit ćemo i prijevoz vlastitim kombijima od autobusnih postaja, željezničkih kolodvora i aerodroma do nas ili od nas svuda po željama naših gostiju. Oni će imati privilegij da posjete najbolje hrvatske plaže, otoke, nacionalne parkove i noćne klubove, kao što je nezaobilazno Zrće.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...