Njemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u Zagreb slaviti

“Iz Vlade nisu još objavili tko će od stranih državnika 30. lipnja doći u Zagreb na proslavu ulaska hrvatske u Europsku uniju, ali neslužbeno doznajemo da će među njima biti njemačka kancelarka Angela Merkel, vjerojatno najmoćnija europska političarka”, objavio je danas Novi list dodajući kako će Merkel biti u Zagrebu svega nekoliko sati.

Prema Protokolu Merkel će biti na večeri za uzvanike u Klovićevim dvorima te sudjelovati na zajedničkom fotografiranju na Markovu trgu.

“Zadnji je put Angela Merkel boravila u Zagrebu u kolovozu 2011. godine, u službenom posjetu tadašnjoj premijerki Jadranki Kosor. Tada je izgledalo da će Njemačka, koja je i ranije čvrsto podržavala Hrvatsku na europskom putu, bez ikakvih rezervi ratificirati naš pristupni sporazum kad uspješno okončaju pregovori. No, u jesen prošle godine, nakon pomalo kritički intoniranog izvješća Europske komisije o napretku, počele su iz Njemačke, i to upravo iz demokršćanske stranke koju vodi Angela Merkel, zbunjujuće izjave kojima se u pitanje dovodio kapacitet Hrvatske za članstvo”, podsjeća Novi list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...