Galović: “Puno je gospodarstvenika tuženo, malo osuđenih”

Jedan od najdugovječnijih županijskih državnih odvjetnika, Ivan Galović ocijenio je jučer u Zadru nakon prosvjeda radnika propalih poduzeća da od ranih 90-tih “zapravo nema zadarskog poduzeća u kojem nije bilo postupaka”, ali da su donesene oslobađajuće presude, pa “ispada da su krivi jer su bili prerevni kada je to trebalo biti”.

Županijski državni odvjetnik u Zadru Ivan Galović istaknuo je, nakon prosvjeda udruge “Solidarnost” i prozivki da u Zadru nema osuđenih za kriminal u pretvorbi i privatizaciji, kako “od ranih 90-tih zapravo nema zadarskog poduzeća u kojem nije bilo postupaka”.

– To apsolutno nije točno. Ako netko procesuirao pretvorbeni kriminal kad ga je trebalo procesuirati, onda je to Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, rekao je Galović na upit da komentira optužbe prosvjednika i dodao da je u to vrijeme Kalelargom kolala dosjetka “da nisi pravi gospodarstvenik ako te Galović nije tužio”, piše Hina.

– Osuđenih nema puno. Osuđujućih presuda ima dvije u Transportima, jedna u Liburniji, ali bilo ih je još ali neke su išle u zastaru. Nisam time zadovoljan, naravno da nisam. Nema puno osuđujućih presuda, ali mogu govoriti u svoje ime, ne mogu govoriti o sudskim odlukama, istaknuo je Galović.

Na pitanje pomaže li promjena Ustava RH kojoj pretvorbeni kriminal ne zastarjeva, Galović je rekao da sada zapravo “nema previše prostora”.

– Odluke su donesene, nažalost, oslobađajuće i sada ispada da smo krivi jer smo bili prerevni kada je to trebalo biti, rekao je Galović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...