Pentagon spašava Blackberry kupnjom 80.000 telefona

Pentagon je najavio da će do kraja siječnja svojim zaposlenicima podijeliti 80.000 mobilnih telefona Blackberry, što je oživjelo prilično posrnulu kanadsku kompaniju.

NBC televizija navodi da se američko Ministarstvo odbrane odlučilo na taj korak zbog sigurnosti koju Blackberry pruža prilikom prijenosa podataka. Pentagon će, uz 80.000 Blackberryja, nabaviti i 1800 telefona marke iPhone, Samsung i Motorola. Blackberry se, kako se čini, nakon što se do prije nekoliko tjedana držalo da je pitanje dana kada će potpuno propasti, u novoj godini uspio vratiti i dionice su, prema pisanju magazina Forbes, skočile 34 posto. Dionice su sada prešle deset dolara, dok su krajem 2013. godine bile malo veće od 6,5 dolara.

Po dolasku novog izvršnog direktora kompanije Johna Chena prije dva mjeseca i njegove najave reorganizacije kompanije, počeli su bolji dani za Blackberry. Njegova strategija je da Blackberry ostane okrenut prvenstveno velikim korporacijama i državnim institucijama, koje taj uređaj biraju zbog sigurnosti. “Sedam od sedam vlada u Grupi G7 koriste naše uređaje”, rekao je Chen. Kanadska kompanija će najvećim dijelom nastaviti proizvoditi telefone s klasičnom tastaturom, za razliku od većine drugih, koje su se usmjerile na telefone s ekranima osjetljivim na dodir.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...