Krnić, Buterin i Iveljić – kao „sveto trojstvo mastersa“

I četvrti turnir iz masters serije PS Zadarske županije, koji je organizirao je PK LA u prostoru Cocktail bar Mango, donio je niz zanimljivih i rezultatski krajnje neizvjesnih mečeva. Usprkos izrazito lošim vremenskim prilikama odaziv je bio tek nešto malo slabiji, no 50-ak igrača je ipak respektabilna brojka. Nakon turnira vodeći igrač masters poretka, Ante Krnić, još je više učvrstio svoju poziciju ali se na drugo mjesto probio Šime Z.Buterin dok je trenutno na trećem Mateo Iveljić koji je vodio nakon dva odigrana mastersa.

Dogodila se i raritetna situacija da su odličja za najbolje u obje discipline završila u rukama istih igrača. Tako je Ante Krnić slavio u 501MO i bio drugi u Cricketu, dok je Šimi Z.Buterinu pripalo zlato u Cricketu i srebro u 501MO. Mateo Iveljić je i u Cricketu i u 501MO završio na trećoj poziciji, s dvije bronce u rukama.

Tri spomenuta igrača su svojim odličnim rezultatima već odavno u redoslijedu pobjegla ostalim pikadistima i međusobno će odlučivati o pobjedniku cijele serije mastrersa. Na četvrto mjesto probio se Goran Salopek s tri boda više prema Ivanu Mataku koji pak vodeći kvartet promatra s pete skaline poretka.

 

CRICKET

[pullquote align=”left”]Nakon turnira vodeći igrač masters poretka, Ante Krnić, još je više učvrstio svoju poziciju ali se na drugo mjesto probio Šime Z.Buterin dok je trenutno na trećem Mateo Iveljić koji je vodio nakon dva odigrana mastersa[/pullquote]Četvrti turnir i četvrti trijumf za Šimu Z.Buterina. Svakim novim turnirom njegova pobjeda u disciplini Cricket je sve lakša, a do osvajanja ovog turnira došao je uz gubitak samo jednog seta i to u finalu protiv Ante Krnića.

Ta dva igrača susrela su se i u finalu prošlog turnira a ishod je bio isti. Da stvar bude još zanimljivija, njih dvojica su se sreli odmah u prvom kolu nakon kojeg je Šibenčanin A.Krnić morao na stranu poraženih. Šime Z.Buterin nema pravog protivnika i do finala se s lakoćom rješavao svih suparnika. Finala desne strane domogao se M.Iveljić ali ni on nije mogao protiv Šime Z.Buterina te je preselio u finale lijeve strane, prepričava atraktivan niz dvoboja tajnik županijskog pikado saveza Toni Frleta.

Ante Krnić je ostao bez prava na poraz. U tim trenucima je izvukao maksimalnu koncentracu i lako se riješio nekoliko suparnika a najteži meč imao je protiv klupskog suigrača, Bože Smolića. Nakon tri seta, više je, ipak, pokazao A.Krnić i ušao u finale lijeve strane gdje ga je čekao Mateo Iveljić dok je Boži Smoliću pripalo četvrto mjesto redoslijeda. I samo finale lijeve strane bilo je uzbudljivo ali niti M.Iveljić nije mogao iznad jednog seta protiv razigranog A.Krnića. Treći put u aktualnoj sezoni u finalu Cricketa susreli su se Šime Z.Buterin i Ante Ćoka Krnić, a izgleda da je trnovit put po lijevoj strani ostavio traga na A.Krniću pa je on i po treći put u finalima Cricketa morao priznati Šimi Z.Buterinu da je bolji i mirniji u završnicama. Polučenim bodovima u Cricketu, Šime Z.Buterin je prestigao M.Iveljića na masters listi i stigao na drugu poziciju iza Ante Krnića.

 

501MO

[pullquote align=”right”]Tri igrača s vrha su svojim odličnim rezultatima već odavno u redoslijedu pobjegla ostalim pikadistima i međusobno će odlučivati o pobjedniku cijele serije mastrersa. Na četvrto mjesto probio se Goran Salopek s tri boda iznad Ivana Mataka[/pullquote]Napokon, Ante Krnić je u četvrtom pokušaju uspio osvojiti turnir u 501MO. Iako je jedini igrač prve kategorije u Zadarskoj županiji, ove sezone je izgubio svih pet finala koje je igrao (dva 501MO i tri u Cricketu) ali njegova kvaliteta i upornost su morali doći do izražaja.

Početak A.Krniću nije bio lagan. Nakon rutinskih pobjeda na startu, opasno je živio sve do finala. Malo mu je padala igra, malo je imao problema na izlazima ali je u konačnici bio pravi kad je najviše trebalo. Protiv V.Eškinje, G.Salopeka, T.Frlete i Š.Z.Buterina uvijek je imao rješenje više i u svim dvobojima je slavio nakon tri seta. Pobjedom protiv Šime Z.Buterina plasirao se u glavno finale turnira i najzad je mogao malo odmoriti i skupiti punu koncentraciju za finiš nadmetanja.

Mateo Iveljić, vodeći igrač na državnoj listi igrača druge kategorije, morao je na lijevu stranu već nakon prvog kola i poraza kontra Josipa Smoljana. Pravi kaos među favoritima napravio je Ivica „Ujo“ Srzentić, prije nego je i sam poražen protiv Š.Z.Buterina, a zatim i M.Iveljića, što ga je dovelo na diobu petog mjesta. Najbolji ovosezonski rezultat ostvario je Toni Frleta plasmanom na četvrto mjesto a prije nego je poražen kontra klupskog suigrača M.Iveljića, uspio je izbaciti nekoliko vrlo dobrih protivnika.

U finalu lijeve strane M.Iveljića je dočekao Šime Z.Buterin, koji je prije poraza protiv A.Krnića na desnoj strani slavio protiv I.Matijevića, D.Stipčevića, I.Zubčića i I.Srzentića, no na njegovoj igri se vidjelo da ima još dosta mjesta za napredak, pogotovo što se tiče na izlazu promašenih strijela. U ogledima između Š.Z.Buterina i M.Iveljića u tekućoj sezoni bolje je prolazio Iveljić ali ovoga puta je Buterin ipak smogao dovoljno koncentracije za pobjedu nad nekadašnjim kolegom iz razreda.

U finalu turnira Ante Krnić želio je napokon uzeti i prvi turnir pod okriljem PS Zadarske županije a to mu je i uspjelo nakon tri seta borbe sa Šimom Buterinom. Uz glasni „C´moooon“, Ante Ćoka Krnić je proslavio svoj prvi ovosezonski trofej i pobjedom učvrstio vodeće mjesto na županijskoj rang listi na kojoj ga poslije novog turnira prati Šime Z.Buterin dok je M.Iveljić pao na treće mjesto poretka.

Osvajači medalja na četvrtom mastersu PS Zadarske županije su:

Cricket:

1.Šime Z.Buterin (N.Bokanjac)

2.Ante Krnić (Barba)

3.Mateo Iveljić (3M).

 

501MO:

1.Ante Krnić (Barba)

2.Šime Z.Buterin (N.Bokanjac)

3.Mateo Iveljić (3M).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...