Pješačenje i biciklijada pod “kapom” BK Zadar i udruge “Relax”

Povodom Svjetskog dana zdravlja i u sklopu Županijskih dana, u nedjelju 6. travnja održat će se 6. biciklijada “Od Branimira do Branimira” (Zadar-Nin-Zadar), kao i akcija pješačenja „1000 koraka kroz 1000 ulica u organizaciji Udruga za sportsku rekreaciju žena „Relax”.

Početak događanja je u 11 sati sa Branimirove obale u Zadru, a predviđeni dolazak u Nin je u 12:00. U sklopu biciklijade priređuje se i utrka u cestovnom biciklizmu „Dalmacija open” u organizaciji biciklističkog kluba „Zadar”koja starta iz Nina po dolasku rekreativaca.

U Ninu će za sve bicikliste biti priređen i biciklistički ručak kojeg će spremati poznati zadarski kuhar Renato Kraljev, a nagradit će se najmlađi i najstariji biciklisti, svaki sudionik dobit će majicu, a glavna nagrada lutrije je bicikla.

[pullquote align=”left”]Početak događanja je u 11 sati sa Branimirove obale u Zadru, a predviđeni dolazak u Nin je u 12:00. U sklopu biciklijade priređuje se i utrka u cestovnom biciklizmu „Dalmacija open” u organizaciji biciklističkog kluba „Zadar”koja starta iz Nina po dolasku rekreativaca[/pullquote]U dodjeli nagrada svi biciklisti sudjeluju samom prijavom na biciklijadu, a prijave su iza 24. ožujka u trgovinama Bianchi na Branimirovoj obali i u ulici Franje Tuđmana, ali i Calimmero sportu. Tijekom biciklijade osigurano je stručno vodstvo, siguran nadzor i tehnička pomoć, pri čemu je za djecu ispod 16 godina obvezna kaciga.

Organizatori biciklijade su Zadarska županija i Grad Nin, suorganizatori Policijska uprava Zadarska, Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije, Biciklistički klub Zadar, a sponzori su EVN, ZKM Škabrnja, Bure commerce, Bianchi trgovine i Calimmero sport.

I akcija pješačenja „1000 koraka kroz 1000 ulica” polazi također u 11 sati sa Branimirove obale u Zadru, prema Punti Bajlo i natrag do parka kraljice Jelene Madijevke gdje će se u krvi mjeriti razina šećera.

Nastavak iste akcije je u subotu 12. travnja 2014. godine kada će se održati orijentacijsko kretanje za djecu i roditelje ulicama Poluotoka u organizaciji udruge za sportsku rekreaciju djece „Loptica”. Početak akcije na Narodnom trgu je u 10:00.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...