Svoje minute u igri odlično iskoristio mladi Bašić!

Znali su Zadrani, a i novi trener Rajko Vidaković, da su minimalne šanse za pobjedom domaćih u susretu protiv Crvene Zvezde. Unatoč tome nada nije jenjavala do zadnjih minuta susreta i konačnog pečata Zvezde za 53:67. Ipak, gorčinu na licu Zadrana zasigurno je umanjio jedan neočekivan potez trenera,  a to je pružanje mogućnosti za igru mladom Lovri Bašiću, koji je odlično iskoristio svojih 14 minuta i opravdao povjerenje svog trenera. Iako je na početku susreta Kraljević preuzeo inicijativu, a Zadar vodio, već u drugom dijelu prve četvrtine Crvena Zvezda se vratila u susret, ali i zaključila prvih 10 minuta s rezultatom u svoju korist, odnosno 13:15.

U drugoj četvrtini Zadar nastavlja borbu, ali unatoč umornoj Zvezdi, teško zadržavaju egal. Vrlo neočekivano, nakon više loše odigranih napada Lyonsa, trener Rajko Vidaković se na veliko zadovoljstvo cijelih tribina odlučuje prve minute dati mladom Lovri Bašiću. Bašić svoju zadaću vrlo brzo opravdava i mirne ruke pogađa dvije trice, a potom i dva slobodna bacanja za 30:28 na samo dvije sekunde do poluvremena. Ipak, u te dvije sekunde Zvezda pogađa koš,  a rezultat poluvremena je 30:30. U nastavku je Zvezda nastavila s ubačajima, a ti isti su kod Zadra izostali. Kazna loše četvrtine je i rezultat, a ona završava s 9:16, odnosno 39: 46 u koristi gostujuće ekipe.

U zadnjoj četvrtini Zadrani raade seriju 6:0 i dolaze na minimalnih 45:46 zaostatka, ali tada Crvena Zvezda vraća serijom 8:0. Zadrani se bore, a ulaskom mladog Bašića i s dvije odlične asistencije navijači i dalje bodre Zadar, ali i vjeruju u pobjedu. Tada ipak Zvezda preuzima dominaciju i do kraja susreta samo povećava prednost na konačnih velikih 53:67. U idućem kolu Zadat gostuje u Kragujevcu kod Radničkog.

 

KK ZADAR – KK CRVENA ZVEZDA TELEKOM – 53: 67

(13-15, 17-15, 9-16, 14-21)

KK Zadar: Bašić 8, Ivanov 2, Kraljević 12, Lawrence, Lyons 7, Sobin 17, Đugum, Ramljak 5, Batur, Dijan 2, Prostran, Šutalo.

KK Crvena Zvezda Telekom: Rebić 6, Mitrović, Blažić 9, Simonović 5, Marjanović 11, Radenović 8, Katić 12, Tejić, Nelson 3, Jenkins 7, Lypovyy 6, Dragičević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...