Biciklijade, biciklistička utrka i pješačenja “1000 koraka kroz 1000 ulica”

U sklopu biciklijade “Od Branimira do Branimira, BK „Zadar organizira danas regionalnu cestovnu biciklističku utrku “Dalmatia open – Nin 2014″.

Na utrci starta 78 vozača iz 16 hrvatskih, 4 bosanskohercegovačka i jednog slovenskog kluba koji će se boriti za prvih pet mjesta na postolju nadmetanja.

Utrka se vozi na potezu između Nina, Vrsi, Ražanca i Poljica u vremenu od 12.15 do 13,30 sati pa se svi vozači motornih vozila mole za strpljenje i dodatni oprez na toj dionici.

[pullquote align=”left”]Brojni sudionici biciklijade imat će priliku u Ninu vidjeti start i cilj zanimljive biciklističke utrke,“Dalmacija opena“ a biciklisti će imati priliku nastupiti pred više od 600 ljudi, s obzirom na ogroman odaziv na županijsku biciklijadu “Od Branimira do Branimira“[/pullquote]Boje Biciklističkog kluba Zadar ove sezone brani i trenutno jedini Zadranin sa seniorskom licencom u cestovnom biciklizmu Juraj Ugrinić, a na utrci će osim njega nastupiti i nekolicina juniorskih reprezentativaca Hrvatske te gotovo svi najjači biciklisti BiH.

Brojni sudionici biciklijade imat će priliku u Ninu vidjeti start i cilj zanimljive biciklističke utrke, a biciklisti će imati priliku nastupiti pred više od 600 ljudi, s obzirom na ogroman odaziv na tradicionalnu županijsku biciklijadu “Od Branimira do Branimira”.

Povodom Svjetskog dana zdravlja i u sklopu Županijskih dana, u nedjelju 6. travnja održat će se naime 6. biciklijada “Od Branimira do Branimira” (Zadar-Nin-Zadar), ali i akcija pješačenja „1000 koraka kroz 1000 ulica“ u organizaciji Udruga za sportsku rekreaciju žena „Relax”.

Početak događanja je u 11 sati sa Branimirove obale u Zadru, a predviđeni dolazak u Nin je u 12:00. U sklopu biciklijade priređuje se i utrka u cestovnom biciklizmu „Dalmacija open” u organizaciji biciklističkog kluba „Zadar”koja starta iz Nina po dolasku rekreativaca.

[pullquote align=”right”]I akcija pješačenja „1000 koraka kroz 1000 ulica” polazi također u 11 sati sa Branimirove obale u Zadru, prema Punti Bajlo i natrag do parka kraljice Jelene Madijevke gdje će se u krvi mjeriti razina šećera[/pullquote]U Ninu će za sve bicikliste biti priređen i biciklistički ručak kojeg će spremati poznati zadarski kuhar Renato Kraljev, a nagradit će se najmlađi i najstariji biciklisti, svaki sudionik dobit će majicu, a glavna nagrada lutrije je bicikla.

Tijekom biciklijade osigurano je stručno vodstvo, siguran nadzor i tehnička pomoć, pri čemu je za djecu ispod 16 godina obvezna kaciga. Organizatori biciklijade su Zadarska županija i Grad Nin, suorganizatori Policijska uprava Zadarska, Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije, Biciklistički klub Zadar, a sponzori su EVN, Bure commerce, Bianchi trgovine, Calimmero sport i ZKM Škabrnja.

I akcija pješačenja „1000 koraka kroz 1000 ulica” polazi također u 11 sati sa Branimirove obale u Zadru, prema Punti Bajlo i natrag do parka kraljice Jelene Madijevke gdje će se u krvi mjeriti razina šećera. Nastavak iste akcije je u subotu 12. travnja 2014. godine kada će se održati orijentacijsko kretanje za djecu i roditelje ulicama Poluotoka u organizaciji udruge za sportsku rekreaciju djece „Loptica”. Početak akcije na Narodnom trgu je u 10:00.

[pullquote align=”left”]Istovremeno, dakle također danas, u nedjelju 6.4., Biciklistički klub Sv. Donat iz Zadra, Općina Vir, Turistička zajednica Općine Vir i Vir turizam d.o.o. organizatori su cestovne biciklističke utrke koja će prirediti ulicama Vira[/pullquote]Istovremeno, dakle također danas, u nedjelju 6.4., Biciklistički klub Sv. Donat iz Zadra, Općina Vir, Turistička zajednica Općine Vir i Vir turizam d.o.o. organizatori su cestovne biciklističke utrke koja će prirediti ulicama Vira.

Utrka se vozi u 5 kategorija: kategorija “Početnici C” voze jedan krug oko otoka (13,3 km), a startaju u 11:00 sati; kategorije “Početnici A” i “Početnici B” voze dva kruga, točnije 24.3 km, a startaju zajedno u 12:00 sati; kategorije “Kadeti” “Žene Elite” startaju također zajedno u 13:30 sati, a voze pet krugova ukupne duljine 57.3 kilometra U kategorijama “Početnici A”, “Početnici B”, “Početnici C” i “Kadeti” utrka se boduje za Kup RH.

Zemuničani na biciklijadi

Za najuspješnije natjecatelje osigurane su bogate nagrade podjela kojih će se održati na terasi restorana Kotarina u 16:00 sati, a za sve natjecatelje i njihovu pratnju osiguran je ručak.

“1. Velika nagrada otoka Vira” biciklistička je utrka koja ima za cilj popularizirati cestovni biciklizam kao sport, te otok Vir, sa svim njegovim prirodnim ljepotama, promovirati kao idealnu cikloturističku destinaciju. Međunarodni karakter utrke potvrđuje i sudjelovanje biciklista iz Italije, Slovenije, Srbije i BiH.

Tijekom i nakon održavanja utrke, od 10h – 18h u restoranu “Kotarina” na Virskoj rivi biti će organizirano druženje sa mještanima i sudionicima utrke uz roštilj i zabavni program.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...