U orijentacijskoj utrci najspretniji Mareta Car, Lovre Mjolović i Jakov Pijaca

Poprilično „živa“ bila je subota na Narodnom trgu, pa se usprkos vremenu koje i nije bilo obećavajuće, pjevalo, sviralo, plesalo, protestiralo, ali i treniralo, trčalo, ovo potonje poput mališana iz Udruge za sportsku rekreaciju Loptica.

Oni su u sklopu Dana županije u suradnji sa Zadarskom županijom organizirali manifestaciju ‘1000 koraka kroz 1000 ulica’. Tako se održala orijentacijska utrka na kojoj su djeca predškolske dobi i njihovi roditelji obišli 10 kontrolnih točaka, znamenitosti grada Zadra. Nakon toga uslijedilo je okupljanje i naravno fotografiranje za uspomenu na jedinstven događaj u kojemu je sudjelovalo 159 „limača“ i „limačica“. Kao i njihovih roditelja.

[pullquote align=”left”]Priredila se orijentacijska utrka na kojoj su djeca predškolske dobi i njihovi roditelji obišli 10 kontrolnih točaka, znamenitosti grada Zadra[/pullquote]- Nije bilo pobjednika, svi su pobjednici ali najspretniji su bili Mareta Car,  Lovre Mjolović i Jakov Pijaca. Zadovoljni smo jer su svi bili sretni, nije bilo ni prelako ni preteško, kaže Marinko Miočić, predsjednik UZSR Loptica.

Udruga za sportsku rekreaciju navršava inače 11 ljeta postojanja. U 2003. je organizirala dječju sportsku školu za djecu od navršene četiri do sedme godine života. Višegodišnjim iskustvom stečenim u Zagrebu, odnosno centru sportske edukacije za rad s djecom predškolske dobi “Vjeverica” voditelji, profesori Ana i Marinko Miočić uspješno su provodili i na prostoru Donatova grada sportski program koji se sastoji od različitih sadržaja prilagođenih predškolskom i mlađim uzrastima. Provođenje  treninga odvija se  tri puta tjedno, u svakoj grupi po  20-tak dječaka i djevojčica.

[pullquote align=”right”]Nije bilo pobjednika, svi su pobjednici ali najspretniji su bili Mareta Car, Lovre Mjolović i Jakov Pijaca[/pullquote]Cilj programa da svako dijete uz igru i maštu uz puno zabave i radosti dobije što bolji uvid u značajnost športa i tjelesnog vježbanja. Projektom Loptica omogućava zadarskoj djeci, napose predškolske dobi, da kroz program zavole šport iz malih nogu, „jer dijete kad jednom zavoli šport  puno teže  će  zalutati u područje delikvencije, loše društvo, alkohola, droga …“.

Kroz udrugu je na Putu Stanova 3, od osnutka do danas, prošlo oko tri tisuće mališana. Prostorije smještene na 300  kvadrata, u početku  potpuno devastiranog objekta u okvirima ŠC Franka  Lisice dobile su dvije dvorane i svlačionice s prilagođenim sanitarnim čvorovima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...