Festival pjevača amatera “Ma sve je to domaće” u Briševu, u nedjelju, 6. srpnja

Nakon punih 12 godina stanke, u nedjelju 6. srpnja, ponovno će u Briševu oživjeti Festival pjevača amatera. Pod nazivom „Ma sve je to domaće“, očekuje se nastup preko dvadeset nadarenih solista, ali i skupina.

Festival se prvi put održao u veljači 2002. kada je bio izuzetno dobro posjećen i medijski popraćen, a poslje više od desetljeća pauze želja je organizatora stvoriti tradicijski festival na čijim bi se “daskama” iz godine u godine „proizvodile“ nove mlade nade koje bi tu bile viđene i samim time sebi olakšale put do ostvarenja snova.

PR agencija Futura namjerava, naime, za Sv. Nediljicu, veliku briševsku feštu organizirati 2. Festival pjevača amatera na lokalnom malonogometnom igralištu, uz jedini uvjet da su stari, u stvari mladi, u rasponu od 14 do 28 godina.

Prijave pristižu svakodnevno pa ćemo morati provesti i selekciju, odnosno audiciju, no nikoga nećemo odbiti već samo izabrati uži krug najboljih, a prijave su otvorene zaključno s 25. lipnja. Usput, sastavili smo peteročlani stručni sud, mahom poznatih glazbenika. Uglavnom, voljeli bi da nam se jave ne samo muzičari i talentirani solisti, nego svi koji bi bili voljni surađivati kako bi mjesto dobilo tradicionalni festival po kojem bi postalo naširoko poznato, tvrdi Nikolina Katalinić Kovačević, inicijatorica cijelog projekta.

Prijave za sudjelovanje zainteresirani trebaju poslati na e-mail adresu [email protected] ili se javiti na broj telefona 091/664-0976, a možda ih privuku i primamljive novčane nagrade koje su- snimanje pjesme za pobjednicu ili pobjednika, ali i novčane – u rasponu od 500 do tisuću kuna.

U događanje koje se vraća na velika vrata morali bi se uključiti i Općina Poličnik i Zadarska županija. Osim prilike za mlade neafirmirane pjevače, festival je prilika i razvoju ruralnog turizma, jer se održava u „srcu“ sezone, pa bi pored domaćih stanovnika lako mogao zainteresirati i turiste kojih je podosta i na području Briševa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...