Mornar izbacuje građanski i zdravstveni odgoj?

“MINISTAR Vedran Mornar nema mandat ove Vlade niti vladajuće većine u Hrvatskome saboru, a ponajmanje pristanak HNS-a, kao koalicijskog partnera, za ukidanje ili odgodu sustavnoga uvođenja građanskoga i zdravstvenog odgoja u hrvatski obrazovni sustav”, napisao je na svom službenom Facebook profilu saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh.

Naime, u medijima se pojavila informacija kako će novoustoličeni ministar koji je naslijedio Željka Jovanovića odustati od uvođenja zdravstvenog i građanskog odgoja.

Podsjetimo, kako je novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta najavio da će o zdravstvenom odgoju prvo razgovarati s kardinalom Josipom Bozanićem i predsjednikom HBK Željkom Puljićem. Sada stiže i najava odustajanja. Za HNS, odgoda ili odustajanje od zdravstvenog odgoja “izdaja” je predizbornog plana Kukuriku koalicije.

“Ministar ima imperativni zadatak iz Programa Vlade 2011. – 2015. da to učini što prije i što dosljednije. Bilo kakvo kalkuliranje s tom iznimno važnom odrednicom nama liberalnim demokratima je neodgovorno i neprihvatjivo. Program Vlade SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a je u tome smislu jasan i nedvosmislen”, zaključuje Beus Richembergh.

U salvi kritika prema ministru Mornaru pridružio se i saborki zastupnik HNS-a Igor Kolman.

“Kao što nismo dozvolili da se uvede porez na nekretnine tako nećemo dozvoliti da se ubije građanski odgoj”, tvrdi Kolman.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...