Mornar izbacuje građanski i zdravstveni odgoj?

“MINISTAR Vedran Mornar nema mandat ove Vlade niti vladajuće većine u Hrvatskome saboru, a ponajmanje pristanak HNS-a, kao koalicijskog partnera, za ukidanje ili odgodu sustavnoga uvođenja građanskoga i zdravstvenog odgoja u hrvatski obrazovni sustav”, napisao je na svom službenom Facebook profilu saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh.

Naime, u medijima se pojavila informacija kako će novoustoličeni ministar koji je naslijedio Željka Jovanovića odustati od uvođenja zdravstvenog i građanskog odgoja.

Podsjetimo, kako je novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta najavio da će o zdravstvenom odgoju prvo razgovarati s kardinalom Josipom Bozanićem i predsjednikom HBK Željkom Puljićem. Sada stiže i najava odustajanja. Za HNS, odgoda ili odustajanje od zdravstvenog odgoja “izdaja” je predizbornog plana Kukuriku koalicije.

“Ministar ima imperativni zadatak iz Programa Vlade 2011. – 2015. da to učini što prije i što dosljednije. Bilo kakvo kalkuliranje s tom iznimno važnom odrednicom nama liberalnim demokratima je neodgovorno i neprihvatjivo. Program Vlade SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a je u tome smislu jasan i nedvosmislen”, zaključuje Beus Richembergh.

U salvi kritika prema ministru Mornaru pridružio se i saborki zastupnik HNS-a Igor Kolman.

“Kao što nismo dozvolili da se uvede porez na nekretnine tako nećemo dozvoliti da se ubije građanski odgoj”, tvrdi Kolman.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...