Tornadele idu na EP u Manchester, Irci prvaci “Adriatic Dance Open Croatia”

Bilo je super, čista petica. Jednodušna je to ocjena događanja na Višnjiku kojemu su minulog vikenda domaćinstvo činile članice Tornadela.  Plesna udruga u SC Krešimira Ćosića ugostila je čak 350 kolegica, i kolega, iz zemlje i inozemstva.

Radilo se o međunarodnom natjecanju Adriatic Dance Open Croatia, u sklopu kojega su održani i osmo prvenstvo Hrvatske za cheerleading i pom pon danceu, kao i kvalifikacije za europsko i svjetsko natjecanje 2015. u Manchesteru, Engleska.

Mladi plesači i plesačice, u najvećem broju učenice i učenici osmoljetki, ponešto polaznika vrtića i srednjoškolaca, iz skoro svih krajeva Lijepe naše, posjetiteljima su u krcatoj maloj dvorani sportskog centra, uz cheerleading i pom pon ples, pokazali vještinu „dancanja“ uz hip hop, break dance, show dance i razne druge pravce poput MTV dancea, electrica, disco dancea, slobodnog stila, street showa, ali i trbušnog plesa, mažoret plesa, acrobatica, standard showa, latin showa, zumbe, salse, stepa…

Osim HR klubova Livi, Bollywood, Piramide, Element, Dance Box i domaćih ZD ekipa In Flux i naravno Tornadela, nazočni su nakon pozdravnih riječi dogradonačelnika Ivice Vlakića imali rijetku priliku pratiti uživo nastup vrhunske irske plesne skupine Galway Cougarsa.

Pozornost je privukao i promovirani spot „Zadar u pokretu”, autora tandema fotografa Saša Čuka i Mija Čop, no i predstavljanje prvog broja jedinog hrvatskog elektroničkog časopisa o tom sportu, poznatijem počesto kao sportskom plesu navijačica,  Cheer for life.

Treči po redu Adriatic Dance Open Croatia osvojili su – Irci, prije spomenuta plesna skupina Galway Cougars, a značajan rezultat, u utorak je i službeno potvrđeno, ostvarile su i Tornadele, plasmanom na kontinentalno prvenstvo u tri kategorije i kvalifikacije za SP, kao jedini hrvatski tim, uz pokupljena tri zlata, dva srebra, jednu broncu i dva četvrta mjesta.

E, da. Posebnu nagradu sponzora Biska cosmetics and medicine, za ukupno najbolju turnirsku koreografiju ponijela je Katarina Balog Matak, također Tornadela.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...