Tornadele idu na EP u Manchester, Irci prvaci “Adriatic Dance Open Croatia”

Bilo je super, čista petica. Jednodušna je to ocjena događanja na Višnjiku kojemu su minulog vikenda domaćinstvo činile članice Tornadela.  Plesna udruga u SC Krešimira Ćosića ugostila je čak 350 kolegica, i kolega, iz zemlje i inozemstva.

Radilo se o međunarodnom natjecanju Adriatic Dance Open Croatia, u sklopu kojega su održani i osmo prvenstvo Hrvatske za cheerleading i pom pon danceu, kao i kvalifikacije za europsko i svjetsko natjecanje 2015. u Manchesteru, Engleska.

Mladi plesači i plesačice, u najvećem broju učenice i učenici osmoljetki, ponešto polaznika vrtića i srednjoškolaca, iz skoro svih krajeva Lijepe naše, posjetiteljima su u krcatoj maloj dvorani sportskog centra, uz cheerleading i pom pon ples, pokazali vještinu „dancanja“ uz hip hop, break dance, show dance i razne druge pravce poput MTV dancea, electrica, disco dancea, slobodnog stila, street showa, ali i trbušnog plesa, mažoret plesa, acrobatica, standard showa, latin showa, zumbe, salse, stepa…

Osim HR klubova Livi, Bollywood, Piramide, Element, Dance Box i domaćih ZD ekipa In Flux i naravno Tornadela, nazočni su nakon pozdravnih riječi dogradonačelnika Ivice Vlakića imali rijetku priliku pratiti uživo nastup vrhunske irske plesne skupine Galway Cougarsa.

Pozornost je privukao i promovirani spot „Zadar u pokretu”, autora tandema fotografa Saša Čuka i Mija Čop, no i predstavljanje prvog broja jedinog hrvatskog elektroničkog časopisa o tom sportu, poznatijem počesto kao sportskom plesu navijačica,  Cheer for life.

Treči po redu Adriatic Dance Open Croatia osvojili su – Irci, prije spomenuta plesna skupina Galway Cougars, a značajan rezultat, u utorak je i službeno potvrđeno, ostvarile su i Tornadele, plasmanom na kontinentalno prvenstvo u tri kategorije i kvalifikacije za SP, kao jedini hrvatski tim, uz pokupljena tri zlata, dva srebra, jednu broncu i dva četvrta mjesta.

E, da. Posebnu nagradu sponzora Biska cosmetics and medicine, za ukupno najbolju turnirsku koreografiju ponijela je Katarina Balog Matak, također Tornadela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...