Od danas svi uče novi pravopis i novi rukopis! Uvodi se međupredmet – zdravstveni odgoj

Od ove godine novi udžbenici prilagođeni su ne samo novom pravopisu, već i novom rukopisu. Od danas svi prvašići uče na jednak način pisati slova.

No, tiskanje novih udžbenika sa starim sadržajem donijelo je pravu pomutnju oko toga treba li baš sve nove knjige kupiti.

– Zakon propisuje da je sredstvo u nastavi udžbenik. Mislim da je najbolje da se učenici raspitaju u školi koji su udžbenici potrebni, poručio je ministar obrazovanja Vedran Mornar.

Jedna od novina u novoj školskoj godini je Građanski odgoj, koji ulazi u sve škole kao međupredmet.

– Nastavnik koji predaje dio sadržaja iz povijesti koji je povezan s građanskim odgojem, to dobro zna i to je po meni najjednostavniji put da go zaista uvedemo, dodao je Mornar.

No, kako će ga provoditi, mnogi profesori ne znaju ni sami. Nemaju priručnike, a dosta njih još nije prošlo edukaciju.

Zdravstveni odgoj nastavlja se također međupredmetno. Iako se provodi njegova evaluacija, u ovoj godini sve ostaje isto. Kako bi se djecu rasteretilo, mijenjat će se i nastavni kurikulum, no ekperimentalno će se uvesti tek od 2015. godine.

– Poručujem učenicima za prvi dan škole da uče ne radi ocjena, ne radi toga da formalno završe školu, nego da sebi i ovoj zemlji osiguraju bolju budućnost, istaknuo je ministar obrazovanja.

Međutim, djeca s poteškoćama u razvoju pitaju se kako će sebi osigurati bolju budućnost kada će danas u školu bez prijeko potrebnih asistenata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...