Noćas se zabijelila velika većina Zadarske županije, snijeg zaobišao Zadar i Biograd

Sniježilo je sinoć u Murvici, Poličniku, Briševu, Ninu, Gračacu, Benkovcu, Zemuniku Donjem, Privlaci – ukratko, velikoj većini naše županije. No, priobalni gradovi s najviše stanovnika, Zadar i Biograd – zaobiđeni su.

Snijeg nošen burom tek se počeo primati za tlo, no zbog relativno visoke temperature koja se u većini županije kretala oko 0°C – 2°C, bijeli pokrivač već je kroz nekoliko sati nestao.

Snijeg - Murvica

Na benkovačkom području, gdje se bijeli pokrivač zadržao veći dio noći, temperatura se spustila do -3°C, no ni to nije bilo dovoljno da se snijeg zadrži.

Okolne županije, noćas su imale više “sreće”, pa je tako primjerice u Udbini zabilježeno 8 cm snijega, a  25 cm u Imotskom.

Snijeg - Suhovare

Zabijelila se Dalmacija

Padalo je noćas i u Kninu, ali ne duže od pola sata. Snijeg je spustio temperaturu, sad je suho, trenutno samo lepršaju pahulje, ali je izražena hladnoća.

Iza 1 sat susnježica i snijeg su počeli padati i u Konavlima.

U cijeloj Zagori srednje Dalmacije pao je snijeg. Zabijelila su se sva područja, a u višim predjelima iznad 500 metara ima preko 20 cm snijega. Na lokalnim cestama, iznad Sinja, promet je obustavljen tijekom noći.

Snijeg je pao i na Promini (850 m nm) na -3,1°C, zabijelili se i Drniš, Miljevci i Pakovo Selo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...