Što je to Google Earth snimio u zaljevu na Novom Zelandu?

Pravu pomutnju izazvala je fotografija s Google Eartha, snimljena u zaljevu Oke kod Novog Zelanda. Fotografiju je prvi uočio inženjer Pita Witehira dok je na Google Earthu tražio svoju vikendicu.

Fotografija prikazuje neobičan oblik u zaljevu Oke, a Witehira tvrdi da se ne može raditi o morskom psu jer tako velik morski pas ne postoji, ali i da ne može biti riječ o tragu prolaska broda jer nema bijelih rubova od morske pjene.

– Imamo imanje pokraj zaljeva Oke na kojem planiram napraviti kolibu na plaži pa sam povećao sliku i ugledao to. U zaljevu Oke pijesak je bijel, a voda je plitka duž 40 metara nakon čega slijedi iznenadna dubina. U dubljim dijelovima zaljeva ima dosta morskog raslinja, kaže Witehira.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...