Poduzetnički impuls u 2015. će godini iznositi preko četiri milijarde kuna

Velika pomoć za mali biznis. Proizvodnja prirodne kozmetike iz Vrapča u Zagrebu kroz Impuls je dobila četvrt milijuna kuna. Točno polovicu novca koja im treba za novi stroj koji će im deseterostruko ubrzati proizvodnju. Za mali biznis to je ogroman pomak naprijed.

“Mi smo se natjecali za stroj koji bi nam puno pomogao u proizvodnji, a to je automatska punilica tuba. Mi godišnje proizvedemo 200 do 300 tisuća tuba. Dosad su naši kapaciteti bili 100 tuba na sat, a sada ćemo na jednom stroju imati i varenje i punjenje”, zadovoljna je poduzetnica Vlasta Pojatina.

S takvom pomoći, proizvoditi će 1000 tuba na sat. Oni su novac dobili iz programa prošle godine. Ove godine Impuls iznosi četiri milijarde i 370 tisuća kuna. 88 posto tog novca dolazi iz Bruxellesa. Najviša potpora koja se može dobiti je 15 milijuna kuna, a najmanja 10 tisuća kuna. Ukupno, novac će dobiti 1300 poduzetnika.

“Očekujem da će se na temelju ovakvih ulaganja otvoriti 10 tisuća radnih mjesta. Desetke tisuća potpora po 10, 20 tisuća kuna nema smisla davati, mi smo odlučili da to bude na razini 1000, 1500 potpora, ali da prosječni iznos potpora bude puno veći”, rekao je ministar obrta Gordan Maras.

Impuls kroz godine raste. 2012. godine iznosio je 370 milijuna kuna, 2013. 730 milijuna, dok je prošle godine taj iznos premašio milijardu kuna. 2015. godine iznos se penje na preko 4 milijarde. Vlasta objašnjava da će obujam njene proizvodnje s Impulsom od 250 tisuća kuna biti puno veći.

“To će znatno povećati naš kapacitet, sad već pripremamo širenje tržišta planiramo se proširi u Uniju s proizvodima”, kaže Vlasta.

Tako stari farmaceutski recepti iz Vrapča kreću u osvajanje starog kontinenta. Male bijele bočice čekaju spremne.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...