Na Viru prikupljeno više od pola tone osnovnih prehrambenih namirnica, kućnih i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu u Sv. Frani u Zadru

U svega tri dana akcije prikupljanja donacija za prvu socijalnu samoposlugu u Zadru otvorenu polovicom prosinca prošle godine u samostanu sv. Frane, na otoku Viru prikupljeno je više od pola tone osnovnih prehrambenih namirnica, trajnih konzerviranih proizvoda, drugih namirnica, kućnih i higijenskih potrepština, a polovicu te količine građani Vira donijeli su na “Dobrotvornoj čajanci“ u konobi “Kod Spavalice“, piše Virski list.

Humanitarnu akciju u suradnji sa Športsko ribolovnim društvom “Vir“ i predsjednicom Elizabetom Fumić, domaćicom čajanke, organizirao je predsjednik Udruge dragovoljnih darivatelja krvi “Vir“ Goran Vicković, i to nakon što je u Zadru kontaktirao fra Tomislava Šanka, urednika mrežne stranice zadarskog samostana sv. Frane i jednog od inicijatora otvaranja prve socijalne samoposluge u Zadru.

Uz poruku “Siromaštvo nije izbor, ali pomaganje jest“ akcija se na Viru nastavlja i dalje, a svi građani otoka koji donacijom ulja, mlijeka, kave, brašna, praška za pranje robe ili bilo kojim drugim potrepštinama žele pomoći potrebitima mogu to učiniti poštanskim slanjem na kućnu adresu predsjednika UDDK “Vir“: Goran Vicković (za socijalnu samoposlugu), Prcolina 11, 23234 Vir, ili na istu adresu donijeti u paketu ili vrećicama. Akcija traje do 1. travnja, kako bi narednog dana sve prikupljene potrepštine bile odnesene u samostan sv. Frane.

– Ova jednodnevna akcija i čajanka bila je simbolično druženje uz topli čaj, kao i prigoda da prilozima u hrani i higijenskim potrepštinama napravimo veliku stvar za one kojima je pomoć potrebna, kazao je Vicković ističući kako su se među prvima, kao i uvijek kada su humanitarne akcije u pitanju, odazvali virski KUD “Sveti Ivan“, ŠRD “Vir“, Kickboxing klub “Pretorian“ iz Zadra, pekara “Pere“ i zadarska taxi služba “Denis“.

Doprinos ovoj humanitarnoj akciji donacijama su dali u ime Košarkaškog kluba”„Mornar“ predsjednik Fred Radović i tajnik Marino Radović, osoblje virskog caffe bara “Vagabundo“, mladež HDZ-a i dizajnersko-grafički studio “Župančić HR“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...